top of page

Zo klaar met 2021...


Voor iedereen was er wel iets wat dit jaar als een heftig jaar maakte. De meeste mensen tikken denk ik wel aan het feit wat de pandemie deed met je sociale leven, de lockdowns die we gekend hebben, samen met de uitdagingen die dat brachten.


Voor de derde keer, waardoor het bijna een traditie lijkt, heb ik een eindejaar en yoga-oefening gedaan waarbij ik terug kijk op het jaar en na een mooie afsluiting bezig ga met de dromen rondom 2022. Dit keer schreef ik bladzijden en bladzijden vol met wat voor rollercoaster 2021 voor mij was.


Aan het einde van 2020 gaf ik toe dat het mentaal te zwaar was om alle ballen nog hoog te houden. Ik kwam maar niet tot rust en ontspanning. Ik koos voor minder werken en meer rust. Er waren dagen dat ik niet verder kwam dan de bank. Maar ik werkte aan mezelf, had professionele hulp in de vorm van therapie en begon mijn stappen te zetten tot betere zorg voor mezelf.


Maar mentale gezondheid heeft vele facetten kwam ik achter en terwijl ik werkte aan het ene deel, struggelde ik verder met een ander deel. Er kwam een nieuwe uitdaging op mijn pad, wat uiteindelijk leidde tot het einde van een 10-jarig dienstverband met mijn werkgever. Ik kon opnieuw oefenen in omgaan met afwijzing - dit keer een grote afwijzing - terwijl ik mijn eigenwaarde behield. Jezelf goed genoeg vinden, terwijl om je heen mensen je niet meer willen, is de moeilijkste uitdaging ooit (en hakt er enorm in)


Het gaf ook ruimte. Ruimte om toe te geven dat ik heel graag meer wil dan alleen coachen. Ik wilde Creatieve Yoga aanbieden als optie om te werken aan jezelf. Ik wilde beweging en kunstzinnige expressie met elkaar verbinden. Via het contact met je eigen lijf komen tot een eigen kunstwerk. Binnen deze ruimte oefenen in een veilige omgeving voor jezelf creëren, luisteren naar je lijf en oke zijn met het levende wezen dat jij bent. In de afgelopen maand heb ik veel kunnen leren over een eigen bedrijf opzetten, mijn ruimte opnieuw innemen en weer soepelheid brengen in mijn zelfbeeld.


Doen wat ik andere leer. Dat is wat ik afgelopen maand vooral deed. Yoga, schilderen, dansen, tekenen, schrijven en af en toe ook gewoon op de bank ploffen en een film kijken. Het voelde zo goed!

En vooral ook klaar zijn met 2021. Omdat 2022 een jaar wordt waarin ik mijn Yoga Atelier kan laten groeien, ben ik klaar met 2021. Ik heb teruggekeken, ik heb ontdekt wat ik ervan kan leren en wat ik wil behouden. Het was een emotioneel jaar dus ik ben blij dat het klaar is. Geen garantie dat 2022 geen emotioneel jaar wordt, uiteraard, maar als ik me aan mijn eigen advies hou dan blijf ik in ieder geval bij mezelf. Dus daarom proost ik straks om 12 uur...Op naar een nieuw jaar!10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page