top of page

zet je naam in het midden

Misschien weet je het nog wel: je moeder of je leerkracht zette je naam in de linker of rechter bovenhoek en als daar geen plek was, dan werd het de linker of rechter benedenhoek. Later, voordat je aan je schriftelijke overhoring of examen mocht beginnen, schreef je je naam bovenaan de bladzijde.


Maar voor die tijd heb je misschien het geluk gehad, dat jouw naam in het midden mocht staan, namelijk, op je geboortekaartje. Misschien wel met een mooie versiering eromheen.


De meeste kinderen schrijven, zodra ze dat geleerd hebben, hun naam ook in het midden. Zij staan zelf namelijk in het centrum van hun wereld, dus schrijven zij hun naam. Naast de trots van het kunnen schrijven, schrijven ze groot en zijn ze dus in schrift prominent aanwezig. Al snel leren we van de volwassenen om ons heen waar onze naam hoort: in de hoek of bovenaan, netjes geschreven, klein.Wat als we onze naam weer prominent aanwezig in beeld zetten. En niet alleen dat: versieren, krullen, kleuren en symbolen om te laten weten dat het om ons gaat. Jij, bezield wezen vol liefde, mag er zijn. Je naam die je hebt gekregen draag je als een sieraad om je eigen ik vorm te geven. Zelfs al hebben honderden, duizenden anderen dezelfde naam, het is niet hetzelfde, want met jouw naam word jij bedoeld. Dus mag jouw naam ook echt wel aanwezig zijn op papier. Jouw naam mag de eerste bladzijde van je notitieboek zijn. Jouw naam mag een kaart vullen (zeker als je geen geboortekaartje hebt, is het heel helend om een naamkaart te maken voor jezelf). Jouw naam mag er zijn in alle schoonheid, als hoopgevend woord van deze wereld omdat het betekend dat jij, liefdevol mens, licht brengt in de wereld.


Daarom deze uitdaging: schrijf je naam groot op een vel en versier het. Versier je naam, versier de bladzijde. Lach om je handschrift, omdat het jouw handschrift is. Teken waar je van houdt, gebruik de kleuren die bij je passen, en speel met het idee dat jouw naam vol hoop is uitgesproken, misschien wel honderd keer gefluisterd, door al die mensen die jou liefhebben.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page