top of page

Wees wie je bent


Zijn wie jij bent is van groot belang voor deze wereld. Ik geloof dat we allemaal op deze wereld zijn met onze eigen unieke manier om de wereld mee te creëren tot een geweldige plek. Een hemel op aarde, zo je wil. Nou zie ik je kijken, ‘daar zijn we ver van verwijderd’ en dat ben ik met je eens. Ik denk dat we er zo ver van verwijderd zijn omdat veel mensen niet hun unieke geweldige zelf zijn, maar een versie die ze denken dat anderen graag willen dat ze zijn. Dit is een groot probleem, omdat ze hierdoor dingen doen die niemand dient (al lijkt dit misschien op korte termijn wel zo)
Jouw uniekheid ontdekken is dus goed voor jezelf en de wereld. Maar jezelf toestaan te zijn wie je bent, is nogal een dingetje.


Je tekent graag, maar om jezelf nu een tekenaar te noemen.

Je schrijft graag verhalen, maar om jezelf nu een schrijver te noemen.

Je danst graag, maar om jezelf nu een danser te noemen.

Je kookt graag, maar om jezelf nu een kok te noemen.

Je speelt graag toneel, maar om jezelf nu een acteur te noemen.

Je schildert graag, maar om jezelf nu een kunstenaar te noemen.

Je maakt graag foto’s, maar om jezelf nu een fotograaf te noemen.

Je ontwerpt graag, maar om jezelf nu een designer te noemen.

Je houdt van werken in de tuin, maar om je nu tuinarchitect te noemen.

Je bent geweldig, maar om jezelf nu geweldig te noemen.


Ik geloof dat dit simpele recht om te bestaan, en dus om jezelf te uiten - het enige wapen is waarmee je jezelf kunt uiten - het enige wapen is om de vervelende dialoog te bestrijden die automatisch in je hoofd kan ontstaan ​​wanneer je een artistieke impuls krijgen. Je kent de vervelende dialoog die ik bedoel, toch? Ik heb het over de vervelende dialoog die als volgt gaat: "Wie denk je wel niet dat je bent die creatief probeert te zijn? Je bent stom, je bent dom, je hebt geen talent en je dient geen enkel doel. Ga terug in je hol.”

Waar je misschien je hele leven gehoorzaam op hebt gereageerd. " je hebt gelijk. Ik zuig en ik ben dom. Dank je. Ik ga nu terug in mijn hol.'

Ik zou graag zien dat je een meer productief en interessant gesprek met jezelf aangaat dan dat.

Jezelf verdedigen als een creatief persoon begint met het definiëren van jezelf. Een StoryArtPaper proces is een kunstzinnig proces dat je hierbij helpt.


Voor nu een simpele opdracht. Het begint namelijk op het moment dat je jouw intentie kenbaar maakt. Sta rechtop en zeg het hardop, wat het ook is:


Ik ben tekenaar.

Ik ben schrijver.

Ik ben acteur.

Ik ben designer.

Ik ben danser.

Ik ben fotograaf.

Ik ben kunstenaar.

Ik ben geweldig.

Of op z’n minst een leuk persoon.

En in dit geval maakt het niet uit wat voor betaald werk je doet, je baan doet er in dit geval niet toe. Misschien is dat helemaal niet jouw identiteit maar een (tijdelijke) oplossing aangezien we een maatschappij hebben waarin we nu eenmaal geld nodig hebben en een baan een oplossing kan zijn om aan dat geld te komen.


Door te benoemen wie je bent, bevestig je je identiteit. Dus als jij benoemd dat je een kunstenaar bent, dan ben je een kunstenaar. Punt!

Begin er maar eens mee te oefenen en kijk wat er gebeurd.
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page