top of page

wat een kwallenproces

Toen ik las over een kunstenaar die begonnen was om een dier zo veel en vaak mogelijk te tekenen dacht ik aan mijn creatieve avonturen van vroeger. Ik hield creatieve uitdagingen van 30 dagen waarbij ik 30 keer iets deed. Dat had ik al lang niet meer gedaan. En na mijn liefde voor wasmanden bedacht ik om ook 30 keer een dier te tekenen.


Het werd uiteindelijk de kwal.


Een kwal is een zeedier dat met zijn tentakels en draden, zijn glanzende hoed en bijna gewichtloze manier van bewegen iets heeft van een balletdanseres. De kwal is erg gevoelig voor waterenergie en emoties. Ook begrijpt de kwal dat drijven vaak beter is dan zwemmen gedurende vermoeiende tijden. Dat maakt dat de kwal helemaal paste bij mij voor die maand. Hij kon mij iets leren.


En dus begon ik vol goeie moed aan tekenen. Maar zoals dat iedere keer weer gebeurd, was ik halverwege, maar had ik al geen zin meer. Het leven ging tenslotte verder en vroeg ook andere dingen van mij.


Het hielp dan ook enorm om af te wisselen van materialen. Maar het bleef bij tekenen. En ik wilde niet langer meer die kwal tekenen!


Tijdens een speelmomentje samen met mijn dochter waren we druk bezig met de strijkkralen toen ik erachter kwam dat ik ook strijkkralen kon strijken. Ik kon zelfs kwallen borduren, leggen met schelpjes of kleien.En daar was de flow weer. Het tekenen heb ik opgepakt en nu heb ik 30 kwallen. Kwallen in alle vormen en maten, in alle grotes én uit allerlei verschillende materialen gemaakt.


Ik ben wel blij dat ik het af heb. Zelfs een blog schrijven heb ik uitgesteld, met als smoes katten die door mijn beeld lopen als ik wil fotograferen.

Maar ook hierdoor: Ik ben duidelijk toe aan weer verder gaan. Toe aan zwemmen in plaats van drijven. Heb leuke plannen die op de achtergrond van mijn instagram account en blog steeds meer vorm gaan krijgen. Eén ding heb je misschien al voorbij zien komen. Je kan mee doen met een heerlijk dag Yoga Art Retreat. Waarbij beweging en creativiteit elkaar ontmoeten om de schat die jij in je draagt te ontdekken.


Tot slot: ik heb twee kwallen getekend op kaarten. Die wil ik opsturen. Wil jij er eentje, laat dan een reactie achter onderaan deze blog dan stuur ik er eentje naar je op. Bij meerdere reacties verloot ik ze. Welke kwal spreekt jou het meeste aan?

7 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page