top of page

Waar ga ik voor?

Ik heb een tijdje getwijfeld over waar ik voor ga in het leven. Ik twijfelde omdat waar ik voor ging, niet langer paste bij hoe ik nu in het leven sta.


Ik ging altijd voor werken met kinderen, bezig zijn met kinderen en jonge kinderen begeleiden in hun ontdekking van de wereld. En nu ik daar twintig jaar mee bezig ben, merkte ik dat ik het niet meer zo leuk vond.


Ik bedoel, ik vind spelen met de kinderen nog steeds leuk. Ik vind mensen begeleiden die werken met kinderen nog steeds leuk (mijn huidige baan) en het ontdekken van de wereld door de ogen van de kind is ook heel erg leuk. Dus waarom kon ik er dan niet langer voor gaan?


Waar was mijn motivatie gebleven?


De afgelopen maanden heb ik steeds meer geleerd afstand te nemen van wat ik nu aan het doen ben en te kijken naar wat ik wil.


Ik ben de reis begonnen om te ontdekken wat mijn kernwaarden zijn. Kernwaarden zijn kapstokken (ik ben op zoek naar vijf, maar sommige hebben er wel meer) waar je je activiteiten aan kan koppelen om te zien dat je eigenlijk aan het werk bent aan je eigen beste versie van je gelukkige leven.


De eerste drie die ik gevonden heb zijn: creativiteit, zelfontwikkeling en verbinding. Die andere twee, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Dat mag ook.


Nu ik weet wat mijn belangrijkste kernwaarden zijn en ook wat ik dus belangrijk vind, kan ik opnieuw mijn leven invullen. Dit keer, zodat hij bijdraagt aan rust in het hoofd, plezier in de dag en productiviteit in het werk. Het brengt me ook een stap verder in mijn visie over StoryArtPaper. Hoe gaaf zou het zijn als ik bij meer mensen hun creativiteit in hun leven kan prikkelen. Ik ben van mening dat social media een ideale vorm is om elkaar te inspireren.


Hoe gaaf zou het zijn als ik bij meer mensen hun creativiteit in hun leven kan prikkelen. Ik ben van mening dat social media een ideale vorm is om elkaar te inspireren. En ik kan in alle vrijheid experimenteren en ontdekken samen met anderen of als inspiratiebron hen voorgaan.


Nu ik steeds meer een beeld heb van wat mijn kernwaarden zijn kan ik ook beter onderzoeken wat ik nog wel leuk vind aan mijn huidige betaalde baan en wat ik anders wil aanpakken zodat ik kan werken binnen mijn kernwaarden waardoor ik weer energie kan halen uit werken. En ik heb nu woorden om met mijn leidinggevende te bespreken wat wel en niet past bij mij. Verandert er dan meteen iets aan mijn takenpakket? Misschien niet, maar mijn houding naar mijn werk toe is wel veranderd wat al enorm helpt om geen energie te verspillen of weg te laten glippen aan onnodigheden en frustraties.

Ik ga nog meer ontdekken. Dat weet ik zeker. En zodra de tijd daar is, zal ik je mijn vervolgstappen laten weten!


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page