top of page

Vier de komst van de lente

De kou lijkt gesmolten, de wind is wat wilder, tijd om uit onze winterslaap te komen. Het eerste nest wordt ontdekt, er komt weer meer licht.


Plotseling lijkt de winter verruilt voor de zomer, maar de lente is pas begonnen. Hoelang hebben we niet uitgekeken naar dat zonlicht. Nieuwe plannen borrelen op, ideeën worden geboren. Het is in deze tijd heerlijk om juist met licht groen en geel te werken. Verf, papier, krijt, ideale materialen om deze kleuren in te zetten tot een feestelijk geheel.


Kunstzinnige ideeën om de lente dynamiek te voelen:

  • er komen sneeuwklokjes te voorschijn uit de koude grond. Hoe leuk om die na te bootsen met wat klei of wax. Naast dat het ontstaan van bonk naar bloem een mooi spel is voor de fijne motoriek, helpt het jou en je kind ook je energie weer te aarden. Het gaafste is natuurlijk als eerst het echte bloempje goed bekeken kan worden en pas daarna de kunstzinnige uitwerking ervan komt.

  • met waterverf het geel en groen laten stromen. Veel water gebruiken en op dik papier werken (hou wc-papier bij de hand voor het deppen) en dan als laatste een paars krokusje maken door een stip paars erop te laten zetten en te laten uitwaaieren door het vocht.

  • Samen pannenkoeken bakken. Wat is er allemaal voor nodig? Lekker met appel en kaneel. De pannenkoek is zo rond als de zon, hij is ook lekker warm. Zo lijkt het alsof je al wat kunt snoepen van de zonnige dagen die gaan komen. Na het bakken samen opruimen helpt de verbinding in stand te houden die je opbouwt door samen te bakken. Meld het wel op tijd als onderdeel van het proces, anders voelt het als een domper.

  • Tijd voor een natuurwandeling. Dikke jas aan, sjaal om en lekker op pad. Vergeet de camera niet, dan kan er foto’s gemaakt worden van wat jullie ontdekken aan eerste stappen naar de lente die de natuur nu maakt. Welk kiekje gaat er afgedrukt worden?

Welke leuke plannen heb jij deze lente?


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page