top of page

Vegan vruchten amandel cake


Tijdens deze quarantaine zet ik bakken wel drie keer op de planning. We hebben zelf een kaartje voor het dagritme. De kinderen kijken er naar uit. Vooral als het iets lekkers is. Zo heeft Nathan voorkeur voor brownies en chocolade cakejes. Eleanor is meer van de broodjes. Maar deze was ook een groot succes: de vruchten amandel cake. Vegan zoals je van mij gewend bent en met de materialen die ik kon scoren ondanks de lege schappen (nog steeds, en nog steeds snap ik het niet!) Hij is zoet en een echte verwennerij. Misschien een leuk idee voor Moederdag om achter te laten bij oma op de stoep! (Of vaders aan het bakken te zetten)


Wat heb je nodig:

250 gram volkoren meel

2 zakjes bakpoeder

1 zakje vanille suiker

Eetlepel koekkruiden 

Snufje zout

70 gram suiker 

50 gram rozijnen

2 appeltjes

Amandelspijs (pakje van Dr Oetker)

350 gram soyayoghurt

5 eetlepels kokosolie


Ik gebruikte een springvorm van mijn appeltaart 20 cm diameter. Ik maakte een bodem van bakpapier en smeerde de rand in met plantaardige boter.


Laat de rozijnen weken in lauwwarm water.


Meng in een grote kom het meel, bakpoeder, vanillesuiker, suiker, zout en koekkruiden.


Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Gooi ze bij de droge mix. Laat de rozijnen uitlekken en gooi ze er ook bij.


Meng de soyayoghurt en de olie door de mix tot je een dik beslag hebt.


Snij de amandelspijs in blokjes niet groter dan een dobbelsteen en meng deze ook door het beslag.

Doe het beslag in de bakvorm."nude mum" by my son

Zet de cake in de oven en zet de oven op 200 graden voor 15 minuten. Daarna nog 40 minuten op 175 graden. Dan krijgt hij een perfect kleurtje en is hij heerlijk zacht van binnen. (Terwijl je wacht kun je net als mijn zoon gaan schilderen)

Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt of inpakt voor je moeder/oma/buurvrouw of iemand anders die je mist in deze tijd.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page