top of page

van jouw verhaal naar jouw inzicht

Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Jouw levensverhaal, maar ook ben je gevuld met kleinere verhalen. Herinneringen, gevoelens, stappen die hebt gezet om te komen waar je nu bent. Het gaat niet eens zozeer om de feiten van dat verhaal. Het gaat om de gevoelens, de redenen die jij had om te doen wat je deed.


Als je daar op terug kijkt, zit daar altijd een element van groei in. Groot of klein, heel zichtbaar of juist wat minder zichtbaar waardoor je als het ware moet afdalen naar die wijze plek in jou om er achter te komen.Ik geloof heel sterk in de wijsheid in mezelf. Ik geloof ook dat anderen diezelfde wijsheid in zich hebben. We doen er niet altijd aanspraak op, omdat we het idee hebben dat onze situatie om rationelere zaken draait. Door terug te keren naar de wijsheid in jou, laagje voor laagje, heb je opeens de kans om de Wijze te zijn.


Mij lukt dat ook niet altijd hoor, dat laagje voor laagje weghalen. Soms is verdoven makkelijker, soms is iets onder ogen komen zwaar en moeilijk. Het samen met iemand doen is dan ook wel eens fijner. Iemand die met je meekijkt, je moed schenkt als het nodig is en de juiste vragen stelt als het daar tijd voor is.


Als dynamisch coach begin ik graag bij het verhaal. Jouw verhaal. En van daaruit gaan we in beweging komen. Tekenen, schilderen of gewoon spelen, wandelen, yoga. Wat past op dat moment (dit is soms wat anders dan wat jij wil. Waar zit die wrijving?)


En dan opeens komt er iets te voorschijn. Een 'o,ja' of een 'ai, pijnlijk maar waar.' en heel vaak compassie. Compassie omdat jij mens bent, de tools hebt die je nu hebt en je met deze kennis weer een stap verder kunt. Hoe fijn is dat!


Omdat het verhaal, een dynamisch stuk zoals bijvoorbeeld kunstzinnig werken en het met de hand uitschrijven van jouw inzicht steeds weer terug komt bij mij heb ik mijn website, account en coachbedrijf StoryArtPaper genoemd.


De volgorde kan ook anders. Daar komt later meer uitleg over. Volg me ook gerust op instagram, want daar geef ik voorbeelden van dynamisch coachen in mijn Stories.


Heb je vragen, zet deze dan gerust hieronder of stuur me een berichtje.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page