top of page

Ochtenduitdaging


Mijn tweede kind, Eleanor, was net geboren en ik wilde deze keer het anders aanpakken: Binnen mijn eigen cirkel van invloed wilde ik bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, als moeder maar vooral als mens. Ik kreeg het boek Miracle Morning in handen. Hal Elrod, de schrijver, heeft alle stappen die succesvolle mensen zetten uitgezocht en er een methode van gemaakt om zelf ook succesvol te worden. Een van de bekendste onderdelen is het werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling door middel van 6 stappen die je doet voordat je je dag begint.


Hal Elrod noemt ze S.A.V.E.R.S.

S staat voor Silence, een moment van stilte of meditatie.

A staat voor Affirmations, zinnen die je tegen jezelf zegt om positiviteit op te wekken.

V staat voor Vision, bezig zijn met je toekomstbeeld en welke stappen jij wilt zetten om daar te komen.

E staat voor Excersize, lekker in beweging komen.

R staat voor Reading, het lezen van een paar bladzijdes uit een boek.

S staat voor Scribbles, schrijven in je dagboek.Mijn gehele verlof na de geboorte van Eleanor heb ik trouw alle 6 de stappen iedere ochtend gedaan, meteen na haar eerste drinkmoment. Daarna heb ik gedeeltes weer opgepakt. Zo ben ik meerdere jaren begonnen met de uitdaging iedere ochtend te schrijven voor het opstaan, heb ik twee maanden iedere dag gemediteerd en een jaar lang iedere dag yoga gedaan.

Toch geef ik toe, ik heb dat alles laten verslonzen.

En ik zat de laatste weken zelfs met een stem in mijn hoofd die me er aan herinnerde hoe erg ik niet werkte aan mijn succesverhaal en vond dat ik ‘achter liep’ (wat dat ook mag betekenen, tenslotte heb ik geen specifieke deadlines)

Dus pakte ik het boek er weer bij, maar ik merkte dat ik iets miste, namelijk het tekenen. Nu heb ik mijn eigen ochtendchallenge gemaakt.

Ik sta een uur voor de anderen op. Na het drinken van een glas water, mediteer ik. Ik trek een affirmatiekaart. Ik doe mijn yoga, ik schrijf in mijn dagboek en ik lees. En daarna teken ik. Soms komt het zelfs voor dat ik teken en luister naar een luisterboek tegelijk.

Ja, dat past allemaal in 1 uur. Mijn tekening is niet af en mijn boek is niet uit, maar dat is het punt niet. Ik heb al een uur in alle rust kunnen opstaan zonder twee stuiterende kinderen en ik merk dat ik de rompslomp en de hectiek van de dag beter aan kan in mijn hoofd. Mijn lijf is net zo moe als anders, ik ga namelijk zo vaak mogelijk een uur eerder naar bed.Ik ben sinds 1 juli bezig en het bevalt enorm, tot nog toe. Pas één keer gehad dat mijn kinderen zo vroeg op waren dat ik niet verder kwam dan een halve yoga-sequence. Ik heb me voorgenomen dit 30 dagen te doen en het dan te bekijken hoe het bevalt.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page