top of page

mijn knutselboek


Vorig jaar kriebelde het opeens weer om collage's te maken. Kleine, grote, maakt niet uit, maar het scheuren, knippen, bladeren en een nieuwe plaat samen te stellen. Ik voel me een blij kind als ik zo aan het knutselen ben.


Nu wilde ik graag een visionboard maken voor 2021, nu het doelen stellen van 2021 niet echt lukte. (meer daarover in deze blog) Een visionboard is een collage van plaatjes en woorden over wat jij jezelf gunt of waar je naartoe wilt werken. Het is meestal een collage van plaatjes en korte kreten. Ik zag op social media prachtige visionboards digitaal om te dienen als achtergrondscherm. Maar daar had ik geen zin in. Ik wilde iets dat kon groeien.


Als je me al wat langer volgt dan weet je van mij dat ik een verslaving aan notitieboeken heb. Ik heb dan ook een kleine voorraad. Gevulde, gebruikte, ongebruikte en overgenomen notitieboeken in alle soorten, maten, dikten en papiersoorten. Ik stond voor mijn knutselkast waar ik mijn notitieboeken voorraad heb staan (een hele plank vol en dat is exclusief de vijf notitieboeken die ik dagelijks gebruik). Er stond een oud grijs tekenboek bij. Ik had hem overgenomen van een vriendin en die had er al wat bladzijdes uitgescheurd voor het bij mij terecht kwam. Het lint was verbleekt en er zaten bleekspetters op de voorkant.


Ik pakte het en bladerde er doorheen. Ja, dacht ik toen, dit is ideaal om in te knutselen en een visionboard te laten groeien tot een vol boek. Ik maak nu regelmatig een collage met mooie teksten die ik mezelf graag toe zou willen zeggen. Ik plak plaatjes, knip, scheur en voel me als een blij kind.

Daarnaast knip ik uit wat ik zou willen horen, waar ik me op wil focussen of wat ik bij mij vind passen. Het creëert een beeld, een visionboard, voor dat moment af misschien wel voor langere tijd. Maar het is een groeiend document, omdat ook mijn visie groeiende is.


Einde van dit jaar hoop ik dat hij vol is om terug te kijken naar een boek vol mooie quotes en woorden. Als een liefdesbrief aan mezelf.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page