top of page

Ik weet het weer


Zoals in mijn vorige blog over kleuren als redmiddel beschreven was ik duidelijk een tijd inspiratieloos en leeg. Het leek alsof ik niet verder kwam met mijn doelen van het jaar en er geen inspiratie was voor mij. Ik wist dat het een fase was, maar toch frustreerde het mij enorm.En toen vond ik het luisterboek van Peta Kelly: Earth is Hiring (helaas niet in de het Nederlands, maar voor mij geen probleem) Peta leest zelf het boek voor en dat doet ze alsof ze een motiverende ted-talk houdt over waarom jij als luisteraar op deze wereld gezet bent om te doen wat je moet doen, namelijk creëren. En dan gaat het niet zo zeer om wat je creëert maar hoe je het doet. Ze bespreekt het spelen en het ontdekken en hoe dit (weer) op te pakken. Ze nodigt je uit op een spirituele manier naar je werk te kijken en wat je hier als aardbewoner komt doen in deze kosmos, met praktische tips en met veel humor. Door me vragen te stellen, vond ik weer mijn motivatie. Waarom wilde ik ook alweer een Stationairy Art Box maken? Omdat ik er zelf eentje wil hebben.

Waarom wilde ik ook alweer een Yoga Art Day organiseren? Omdat ik yoga en kunst wil combineren en delen met mensen.

Waarom wilde ik ook alweer dat verhaal herschrijven? Omdat ik honderden verhalen in mijn hoofd heb die mij nodig hebben om verteld te worden.


En donderdagavond gebeurde het. Mijn verfdoos ging weer open, mijn papier streek ik nat en ik begon met nat-in-nat-schilderen. Een techniek waarbij het water bepaald hoe de kleuren lopen. Daarna tekende ik een boom en op een ander blad tekende ik een vrouw die voor een plant zorgt. En zo ging ik maar door. De energie golfde over me heen. Ik wilde gewoon niet naar bed, ook al wist ik dat ik de volgende ochtend er vroeg uit moest voor andere verantwoordelijkheden.


Ik heb een grote mindmap gemaakt met alle ideeën die tussen het schilderen en tekenen door kwamen, inzicht naar inzicht en waar ik zeker wat mee wil doen.

Geloof me, deze meid ik back in business!


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page