top of page

dag januari

Ik heb januari ervaren als een staartje van 2020. Alsof we nog niet echt klaar waren voor 2021. Ikzelf in ieder geval niet, omdat ik nog helemaal niet verder durfde te denken dan de tweede week van januari, laat staan voor een heel jaar verder.


Ik kon niet verder kijken dan de tweede week van januari omdat dat mijn week zou worden. Ik zou een week me terugtrekken en genieten van natuur, tijd voor mezelf, een creatieve flow en yoga. Een retraite voor mezelf.


In die week voelde het goed om een lijst van 21 dingen te maken die ik in 2021 wilde doen. Bovenaan kwam die retraite week. Om twee redenen: het was mijn eerste voornemen van het jaar en ik kon het meteen van mijn lijstje afhalen.Ik heb de lijst met potlood geschreven, omdat hij fluctuerend mag zijn. Daarmee bedoel ik, hij mag meebewegen met wat het jaar brengt. Als ik me er te vast aan houdt bezorgt de lijst me stress die niet helend is. En daar komt het woord van het jaar om de hoek kijken: healing. Dit jaar wil ik werken aan 'me beter in me vel voelen', mijn creatieve flow de ruimte en vrijheid geven die het verdient. Ik wil onderzoeken wat ik nodig heb om mentaal gezond te zijn en te blijven.


Al ben ik nog niet zover om mijn gehele lijst met je te delen, ik wil wel de eerste 10 punten met je delen en welke stappen ik hier al in heb gezet!


  1. een week alleen op vakantie - gedaan en genoten, opgeladen en klaar voor het nieuwe jaar.

  2. 21 boeken lezen - heb een goede start gemaakt met:

- Ongetemd leven - Glennon Doyl (grote aanrader)

- Steeds Leuker - Jelle Hermus (geen aanrader, voelde vooral als reclame voor zijn website)

- De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy (prachtig boek)

- Everything I didn't told you - Celeste Ng (intrigerend verhaal)


3. 21 boeken luisteren - omdat ik net zo graag naar boeken luister als boeken lees. Ook daar al een mooi lijstje aan het aanleggen, te beginnen met:


- Een dag in december - Josie Silver (mwah, maar ik was er al mee begonnen rond kerst en daar past het helemaal in thuis)

- So you want to start a podcast - Kristen Meinzer (en ze leest het zelf voor, wat voor extra grappen en side notes zorgt)

- Stoorzender - Arjen Lubach (satirisch en ontroerend, was een aanrader van mijn broer en ik zeg: geslaagd)

- underdog - Elfie Tromp (ik heb haar ontdekt op instagram en vond toen een boek van haar. Ik vind haar gedichten beter, maar dit was zeker geen slecht boek over mensen die een beter leven willen en wat ze er voor doen)


4. naar Disneyland - zou het dit jaar wel kunnen?

5. 21 dagen achter elkaar iedere dag yoga - het vaakst is 14 dagen geweest deze maan, al heb ik wel 24 dagen in totaal yoga gedaan. Ik heb deze uitdaging aan mezelf gesteld omdat ik zo iedere dag mezelf 'dwing' een moment te nemen om voor mezelf te zorgen.

6. 21 blog dit jaar - hou je me eraan?

7. een year-journal vullen en een nieuwe creeren voor volgend jaar - ik heb nu een voorgedrukte year-journal van Happinez, maar er staan daar dingen in die ik niet (lees: nooit) zal gebruiken, dus als ik dit jaar een nieuwe begin, dan heb ik volgend jaar er eentje met mijn eigen aanpassingen. In deze blog de eerste foto' s! (en spoiler: morgen die van februari)


8. 4 fotoboeken voor de kinderen - de jaren hiervoor dat dit erin stond kregen de kinderen weer wat fotoboeken, wat mij helpt om het niet straks als gigantische berg van foto's te zien als ze 18 zijn/gaan trouwen/ ... (vul hier jouw creatieve reden in)

9. collageboek volplakken als groeiend visionboard - meer hierover in de blog van volgende week.

10. naar een therapeut blijven gaan - ik heb een goeie gevonden en ik wil haar advies volgen, hoe pittig het ook wordt: het hele jaar gewoon gaan, pas dan kom je verder. Tijd om te helen.


De andere zaken die op mijn lijst staan volgen nog, dat beloof ik. Maar voor nu zit januari erop en ook deze blog.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page