top of page

Creativiteit on hold

Er zijn drie belangrijke oorzaken in mijn leven die er voor zorgen dat ik even geen tekening te showen heb. Op dit moment van schrijven lig ik in bed en bedacht ik: dat ik even geen content heb voor social media is eigenlijk helemaal niet erg. Dat ik nu even niet teken of kleur of schrijf is helemaal niet erg. En toen kwam het grootste besef: dit is een prettige pauze van mijn creativiteit. Ik weet gewoon dat ik volgende zomaar weer zou kunnen tekenen! 


Maar voor nu... even niet.


Corona en werken in de kinderopvang

Ik werk nu 9 jaar in de kinderopvang en heb het geluk dat ik de laatste 4 jaar met heel veel plezier verschillende teams mag coachen. Sinds COVID-19 in ons leven is heb ik mijn coaching wat aan moeten passen, wat betekende dat ik mijn creatieve brein kon inzetten. Toch is er eind augustus die tweede golf in Nederland ontstaan die zorgde voor heel veel mensen met een verkoudheid die zich moesten laten testen. Ik noem ze op het werk Testers, collega’s die de pech hebben thuis moeten wachten in spanning op de uitslag. En bij mijn directe collega’s en teams was het gelukkig altijd negatief. Maar het zorgde voor gaten in de planning en een lege invalpool. Dus zei ik al mijn werkafspraken af en hielp mee baby’s troosten, peuters poetsen, BSO kinderen uitlaten en spelen met alle kinderen. Het was heerlijk, maar tegelijkertijd steeg de werkdruk en haalde ik deadlines niet, raakte ik het overzicht kwijt en werd ik vergeetachtiger. 
De verbouwing

In mei hakten we de knoop door en bestelden we onze droom keuken. Vervolgens kwam het idee om de vloer dan ook meteen te doen. En een ander verwarmingssysteem als we dan toch bezig waren. We planden een week vrij en hoe dichterbij oktober kwam hoe meer we realiseerden dat we toch minstens 2 weken nodig hadden. Ik had geen verlof uren meer maar manlief de klusser zou het allemaal doen dus het zou wel goed komen. 

Een paar dagen voor de start van de verbouwing kregen we onze 20 jaar oude keuken gewoon verkocht via Marktplaats! Maar toen moest in rap tempo onze hele woon verdieping leeg. Mijn lieve schoonvader kwam wel helpen. 

Gevolg? Ik ben voor mijn gevoel alles kwijt. Ik kan niet meer zelf koken. Ik ben totaal het overzicht kwijt en ik ben steeds vergeetachtiger aan het worden.


Yoga doen en yoga geven

Ik geef twee yoga lessen per week bij de sport vereniging hier in de buurt. Ik vind het leuk. De dames op leeftijd komen trouw en met lijven werken van die leeftijd is geweldig. Het leert mij zoveel. Maar door het lesgeven lijdt mijn eigen practice enorm. Nou ja ik weet niet of het daardoor komt maar sinds mijn kampeer avontuur in augustus heb ik geen eigen practise meer gedaan. En tijdens die lessen is het erg merkbaar. Ik ben vergeetachtig... 


Vergeetachtigheid is een kenmerk van te veel spanning in mijn hoofd. De raderen draaien overuren en daardoor is er gewoon geen ruimte voor creativiteit. Het zou mezelf pesten zijn als ik nu opzoek ga naar mijn teken spullen. Ik weet niet waar ze zijn en ik zou er alleen maar gefrustreerd van raken en me (nog) ongelukkiger door voelen. Door dit moment te zien als een pauze in mijn creativiteit heb ik iets om naar uit te zien. 


Want ik weet, nog een paar dagen en dan zit ik in een huisje op de hei. Nog een paar dagen en dan begint mijn vakantie. En van vakanties word ik vaak heel creatief! 


In dit geval is geduld dan ook een creatieve zaak... 

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page