top of page

correctie zonder correctie

Volg je me ook op Instagram of Facebook, dan heb je het al gezien; ik teken de laatste tijd wat meer met oliekrijt. Het is een materiaal waar ik me heerlijk mee kan uitleven. En tegenwoordig doen mijn kinderen ook mee, zoals je hebt kunnen lezen vorige week.


getekend na het bekijken van filmpje van Art Arena
storm boven de stad

Inmiddels is de vakantie voorbij, maar iedere avond teken ik nog even met mijn zoon tot het bedtijd voor hem is. Ik merk dat hij vrediger gaat slapen en geweldige opdrachten voor mij en zichzelf weet te bedenken.


Ook kijken we op youtube filmpjes van tekenaars die krijt gebruiken (hier Art Arena die we vaak kijken). Vaak zien we dan ook de correctie-pen voorbijkomen. Nu had ik al eerder een dure op de kopgetikt. De corectie-pen van tipp-ex. Een dure pen (E7,50) en een slechte kwaliteit. Als er al witsel al kwam dan was het of te weinig of te veel, het waren geen stippen maar klodders in vreemde vormen en strepen trekken was niet te doen.

tipp-ex correctie-pen

Na het zien van de filmpjes wilde mijn zoon ook wel zo'n pen. Ik kwam een setje tegen bij de HEMA, twee in de verpakking en dacht: daar kan ik geen buil aan vallen (E1,50) maar ze doen precies hetzelfde. Ik moet zelfs de punt tussendoor regelmatig schoonmaken.
HEMA correctie-pennen

Nou is dit geen recensie-blog, want ik wilde ook vooral dit vertellen: Ik was zo oenig om de punt van de correctie-pen schoon te maken op de vorige bladzijde. Wist ik veel dat je dit door de pagina heen zou gaan zien. O, nee, tekening verpest!! (zie laatste plaatje)


schoonmaakstrepen van de correctiepennenopdracht van zoon: halloweenpompoenen

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page