top of page

Beeldverhalen

Tijdens de workshops maak ik graag gebruik van beeldverhalen, omdat ze je creatieve gedeelte van je brein aanspreken. Maar wat zijn beeldverhalen eigenlijk en wat kunnen ze voor je betekenen?StoryArtPaper zijn eigenlijk de drie woorden die ik gebruik voor een proces om een kunstwerk met verhaal te maken en daar inzichten uit te verwerven.


Story is engels voor verhaal. Dit proces beginnen we met een verhaal. Het verhaal kan jouw achtergrond zijn, maar het kan ook een prentenboek of geleide meditatie zijn. Een beeldverhaal kan dus ook de start zijn van dit proces. Een beeldverhaal lijkt op een geleide meditatie met het verschil dat je je gedachten bewust inzet om vrij te associëren waardoor je tot creatieve (nieuwe) mogelijkheden komt.


Art is de volgende stap. Een beeldverhaal geeft je dus allerlei associaties. Die kunnen gepaard gaan met kleuren, geuren, gevoelens en herinneringen. Heel rustig kom je vanuit je beeldverhaal terug naar het hier en nu. Bij dat terughalen haal je één mee wat jouw startpunt is voor je Art. Dat ene ding kan iedere keer weer anders zijn. Zelfs al doe je hetzelfde beeldverhaal voor de tweede, derde, honderdste keer, het zal iets anders zijn. Dan kies je de kleuren die erbij horen. En geloof me, als je het niet weet, pak je een kleur en uiteindelijk kom je toch weer terug bij dat ene ding.


Daarna is het tijd om te reflecteren. Dat bied ik bewust aan op papier. Het werk dat je gemaakt hebt mag aan het woord. Het werk en het beeldverhaal mogen nu hun inzichten die ze voor jou hebben, onthullen.


De beeldverhalen schrijf ik zelf en ik schaaf er iedere keer weer aan. Ik wil dat ze beeldend zijn zodat (als je zelf geen beelden hebt die opkomen) gewoon lekker kunt luisteren naar het verhaal. Ik wil ruimte creëren om vrij te associëren en zodat als er wel beelden opkomen die een plek kunnen vinden in jou en in het verhaal.

Zou je heel graag een keer het mee willen maken?

Op 11, 18 en 25 maart geef ik 3x een proefavond (dus drie verschillende beeldverhalen) om het mee te maken. Zo’n proefavond kost je €10,- per avond. Het is online, via zoom op de vrijdagavond. Opgeven kan via deze link (klik erop) en dan vind je nog meer informatie!


(In april ga ik dan starten met een hele reeks om nog dieper te komen als creatief wezen en echt ruimte te maken voor jouw spelende creatieve menszijn.)8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page