top of page

Alweer een inspiratie quote

Afgelopen weken vergat ik opeens op maandag een quote online te zetten terwijl ik hem wel had uitgewerkt (maar niet afgemaakt en gefotografeerd) waardoor ik merkte dat ik iets miste. Dit jaar heb ik vele quotes uitgeschreven, iedere week eentje om de week mee te beginnen.Deze quotes komen op mijn pad en noteer ik in mijn bullet journal, in mijn telefoon of ergens anders tot het moment dat ik tijd heb om ze uit te werken.


De achtergronden van de kaarten waar ik ze opschrijf zijn lang niet allemaal door mij gemaakt. Ik vraag ook mijn kinderen om te spelen met de waterverf. Dat zorgde soms voor verfwerk wat totaal niet als achtergrond kon dienen (te donker of geverfd tot er een gat in het papier stond) maar soms juist voor prachtige nieuwe ideeën om kleuren met elkaar te laten spelen.


Sommige quotes doen me echt denken aan het moment waarin ik ze maakte. Zoals ‘The key is not to prioritize what’s on your schedule, but to schedule your priorities’ van Stephen Covey. Deze ontdekte ik vlak na de start van de lockdown in maart en paste voor mijn gevoel helemaal bij de tijd waarin we terecht kwamen met thuiswerken, thuis blijven en wennen aan een andere manier van contact houden.


Ook zijn sommige quotes nog steeds van toepassing. Zo past ‘not the lucky ones are happy, but the happy ones are lucky’ bij het proces waar ik in zit met mijn therapie. Het is heftig om zoveel dingen te realiseren en af en toe voel ik me bewust onbekwaam. Wat meer frustratie kan opleveren dan happy moments.De quote ‘If your project doesn’t work, look for the part that you think was important’ past bij de doelen van dit jaar. Dat een jaar totaal anders kan lopen, is niet nieuw voor me, maar deze quote helpt wel om mijn doelen van dit jaar in een ander perspectief te zien en te kijken wat ik wel nog kan doen dit jaar. Mijn Yoga Art Day gaat door, maar mijn Stationary Art Box zal niet dit jaar uitkomen. Hoeveel ik ook al geregeld en ontwikkeld heb, het is nog niet voldoende naar mijn zin, dus nog even geduld. Maar het natekenen van foto's heb ik opgepakt en ik heb geweldige ideeen die ik graag zou willen uitwerken de komende maanden.


‘Act with kindness but do not expect gratitude’ is een quote die nu toepasbaar is na de laatste persconferentie in Nederland over de maatregelen rondom Corona. Hoe je er ook over denkt, op dit moment ervaar ik weinig vriendelijkheid in winkels, op straat en in social media omtrent het zorgen voor elkaar. Dat stukje, die onvriendelijkheid, baart me meer zorgen dan de ziekte zelf. Toch wil ik ten alle tijdens vriendelijk zijn, iedere keer weer opnieuw omdat ik van mening ben dat je daar meer mee kunt bereiken dan stoerdoenerij, frustratie, opgefokte emoties of het vingertje wijzen. Soms is het dan handig om een quote te hebben die je helpt.


Nog 3 maanden te gaan en dan is dit jaar voorbij. Er komen dus nog genoeg weken aan waarin je een quote tegen zult komen. Kijk je er naar uit of ben je het al zat?Ze zijn allemaal geschreven op kaartdikte papier dus ik kan ze leuk gebruiken om mijn post mee te versieren!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page