top of page

Als de muziek vreselijk is...

Aanstaande vrijdagavond start ik StoryArtPaper online weer met muziek. Hierbij kies ik de muziek uit en dat betekent dat je te maken gaat krijgen met mijn muzieksmaak.

Ik kies altijd uit deze lijst, een muzieklijst die ik heb opgezet voor mijn YogaAtelier.


Tot nog toe heb ik vooral complimenten ontvangen voor de keuze van het nummer. Maar wat als het totaal niet je muzieksmaak is?


Voor deze blog heb ik het mezelf ‘aangedaan’: Ik zocht een vreselijk nummer uit, een Kerstnummer waar ik me ieder jaar aan irriteer, zowel qua tekst als qua melodie. Ik trok mijn huispak aan, zocht al materialen bij elkaar om te kunnen werken en zette de muziek op: Christmas Tree van Lady Gaga en Space Cowboy. Wil je meegruwelen, klik dan hier.


Muziek kan zoveel gevoel oproepen, ook een vreselijk nummer. Frustratie en irritatie bij het luisteren van de eerste keer, tot uiteindelijk verveling en bijna een num gevoel van lusteloosheid aan het einde. Het kwam allemaal aan bod. Het is belangrijk om bij deze gevoelens te blijven en je niet te gaan afleiden of ervan weg te gaan. Telefoon is dus uit en ik zit in een prikkelarme omgeving. Lastig, heel lastig...


Daarna blijft het lied herhalend op staan terwijl ik aan de slag ga. In dit filmpje zie je mijn creatieve proces:Mijn innerlijke criticus roept het hardst dat dit werk echt niet, er niet uit ziet. Vervolgens mag het ook zijn woordje doen op papier. Alles mag er schrijven uit. Waarbij ik voldoende blijf drinken om het te laten stromen. Deze freewrite laat ik extra lang duren (dit keer zonder muziek) omdat er veel uit moet.Bij 'slechte' muziek kan het creatieve proces dat StoryArtPaper biedt dus ook heel interessante inzichten opleveren.


Zoals eerder genoemd, deze muziek zal ik vrijdagavond niet draaien, neem gerust een kijkje in de spotify-lijst die ik gebruik wat ik wel gebruik als muziek. Zou jij vanuit muziek ook willen werken om meer inzichten te krijgen over wat er in jou leeft, dan kun je via deze link je inschrijven voor StoryArtPaper online.6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page