top of page

Vegan Snickers


Vegan Snickers

Maandag vier ik Sint Jan met mijn oudste, zaterdag vier ik Sint Jan met de jongste. Sint Jan vieren wij altijd met lekkere snacks, een krans in het haar en midden in het veld.

Dit jaar maak ik snickers want die waren ook al een groot succes bij mijn collega's en vrienden.

Deze snickers heb ik gemaakt naar aanleiding van het recept van Easy Vegan en een beetje aangepast, helemaal naar mijn smaak.

Ik gebruikte voor 16 vierkantjes:

Nougat:

1 overrijpe banaan

100 gram havermout

30 gram agave siroop

3 flinke eetlepels pindakaas

Pinda's in karamel:

150 gram dadels zonder pit

100 gram plantaardige boter

100 gram bruine basterdsuiker

100 gram ongezouten pinda's

Chocoladelaag:

200 gram extra pure chocolade

1 flinke schep pindakaas

Aan de slag:

Voor de nougat mix je alles door elkaar tot je een kleverige dikke substantie hebt. Verdeel deze in een bakje als onderste laag (ongeveer een cm dik) en zet in de vriezer.

Snij de dadels in kleine stukjes. Doe de dadels, de boter en de basterdsuiker in een pannetje en zet op een laag vuur. Roer tot de boter en de suiker gesmolten is. Giet het over in een keukenmachine en mix het fijn er geen stukjes dadel meer zijn. Roer er de pinda's door.

Haal het bakje met nougat uit de vriezer en giet de karamel met pinda's eroverheen. Zet het bakje terug in de vriezer voor nog zeker 3 uur.

Smelt de pure chocola au-bain-marie. Als het gesmolten is roer er dan een lepel pindakaas doorheen.

Haal het bakje uit de vriezer en verdeel de chocola over je karamel laag. Als het goed is stolt de chocola vrij snel. Bewaar nog een uur in de koelkast (of langer) voor je het in stukjes snijdt. Afgesloten in de koelkast is het zeker nog een week erg lekker (als je het zo lang daar kan laten, want je zult je vingers erbij aflikken).

Smul ervan, geniet er van en probeer ook uit te delen! ;)


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page