top of page

Oreo cake


Ik ben dol op koken en ik probeer dit plezier van je eigen eten klaarmaken over te brengen op mijn kinderen. De oudste van 5 kan inmiddels een smoothie maken (al sta ik er nog wel bij) en de jongste is dol op de groente snijden (al lukt dit nog niet zo heel goed, het plezier is er).

En bijna iedere week bak ik wel een taart. Meestal een appeltaart, want die lukken bij mij altijd.

Maar deze ochtend had ik alleen de jongste bij me in de keuken en heb ik de stoute schoenen aangetrokken om op eigen gevoel een taart met oreo te maken. Ik ben namelijk dol op oreokoekjes en zij ook. Maar ik hou niet zo van cheesecakes en kwarktaarten en alleen die recepten kon ik vinden op het internet.

Dus waarom niet zelf iets uitproberen?

Ik wilde er niet voor naar de winkel dus heb in mijn kasten gezocht naar wat ik had en ben aan de slag gegaan. Uiteindelijk was dit het resultaat:

Dat hapje aan de voorkant is wat ik geproefd heb. Super lekker! En heel verrassend door de afwisselende smaak van oreo en tony chocolony.

Dus hier mijn recept:

400 gram meel (ik heb tarwemeel gebruikt, maar probeer het gerust uit met meel dat jij nog in huis hebt)

1 rol oreokoekjes (de originals zijn vegan)

6 appels

1 zakje bakpoeder (16 gram)

2 tl kaneel

1 zakje vanille suiker (8 gram)

1 eetlepel appelstroop (zonnatura)

6 eetlepels cacaopoeder

100 gram tony chocolony puur amandel zeezout

15 dadels

2 eetlepels kokosolie

water

Kook water in je waterkoker.

Schil je appels en snij ze in blokjes zoals je voor een appeltaart zou doen. Strooi er kaneel en de vanille suiker over. Schep ook de appelstroop erdoorheen. Haal de pit uit je dadels en snij ze door de helft en gooi deze er ook bij. Vergeet de kokosolie niet. Giet het gekookte water over je appelmix tot het net niet onder water staat. Laat het 10 minuten staan.

Giet in een bak de mail, bakpoeder, cacao bij elkaar. Hak de chocola in kleine brokjes en hak de helft van de oreokoekjes in kleine stukjes.

Doe je appelmix in een blender en blender het tot een gladde mix. Giet deze mix bij het droge en roer door. Doe de chocolade stukjes en gebroken koekjes door je mix. Giet de mix in een taartvorm.

De lepel die ik hiervoor gebruikte gaf ik daarna aan mijn dochter. Ze vond het heerlijk om de lepel af te likken.

Dus een paar hele oreokoekjes in je beslag.

Zet het beslag in de oven en bak het 30 minuten op 180 graden (ik had de oven niet voorverwarmd en zo kwam hij er wel stevig en goed uit).

Bestrooi je taart met poedersuiker en versier eventueel met wat overgebleven koekjes.

Eet smakelijk!

Morgen neem ik hem mee naar mijn werk. Voor bij de vergadering. Kijken wat mijn collega's er van vinden!

#recept #oreo #vegan

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page