top of page

Ziekenboeg


Het is zover. De griep heeft ons ook te pakken gekregen. Of in ieder geval de twee kinderen en de pappa die hier leven. Ik mag van geluk spreken dat ik de dans ben ontsprongen. Maar dat zorgde ook voor de situatie dat ik alle slapeloze nachten draaide, waarbij ik ondergespuugde bedden verschoonde, een extra was er maar weer eens ingooide en vele tranen heb gedroogd. Het moederschap is hard werken. En ik schrijf dit ook niet om te klagen.

Ik wil je vertellen wat het deed met mijn doelen.

Ik bleef veganistisch eten. Iets in mij zei dat mijn gezondheid kwam door mijn vele groente, mijn dagelijkse inname van extra vitaminen en het vele drinken van water waardoor ik niet ziek werd. (De andere familieleden eten namelijk af en toe nog wel kaas en af en toe een ei)

Ik hield alleen geen enkele tracker bij in mijn Bullet Journal. Ik vergat groente te tekenen om mijn vegan dagen bij te houden. En hoeveel water ik heb gedronken de afgelopen dagen? Geen idee! (In ieder geval genoeg om -tig keer naar de wc te moeten!)

Ik vergat bijna dat ik vaste momenten had ingepland om in mijn maanjournal te schijven. Kleuren, brieven schrijven of lezen. Ik kwam er niet aar toe. Ik heb wat kunnen tekenen, maar het was meer afmaken wat ik al was begonnen. (En zelfs dat niet). En die ene avond dat ik heel veel had kunnen doen, ben ik in slaap gevallen op de bank tijdens het kijken van een film op Netflix.

Deze ziekenboeg heeft me ook iets gebracht. Ik heb in de wakkere nachturen goed kunnen nadenken welke doelen ik nog wel wil halen dit jaar. Ik kwam tot deze lijst:

1. Yoga Teacher Training starten dit jaar (ik heb mijn keuzes uit alle yogascholen kunnen verlagen naar twee. Hierover wil ik een andere keer meer met jullie delen)

2. Herschrijven en/of afschrijven van één van mijn verhalen. Ik heb er inmiddels 7 (misschien wel 8) bij wijze van spreke in een la liggen en ik doe er helemaal niets mee. Ondertussen ben ik jaloers op iedereen die zijn boek uitbrengt. Dus ik ga dit doen.

3. Creeeren van yoga-art. Een tas, tekeningen, teksten, iets.

Daarnaast blijf ik zo veganistisch mogelijk eten en drink ik zoveel mogelijk water (dankzij de app op mijn telefoon krijg ik een melding wanneer het weer tijd wordt om wat te drinken). Ik ga weer een momcation houden en dan lekker veel lezen, ontspannen, lekker eten en nog meer lezen.

En de rest laat ik even rusten. Ik denk dat dat de enige manier is om mijzelf rust te geven.

Of zal ik nu helemaal niet meer vooruit te branden zijn?

Je hoort nog van me.

Hoe geef jij jezelf rust? Gun jij het jezelf ook.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page