top of page

Mijn notitieboeken


notebooks

Ik heb meerdere notitieboeken. Ik ben dol op notitieboeken. Ze ruiken lekker, ze zien er mooi uit, ze nodigen me zo uit om creatief te zijn. Genoeg ideeen om ze te vullen. Maar het is een hele uitdaging om ze gevuld te krijgen.

Of ze nou lieve plaatjes, stipjes, lijntjes of niks op het papier hebben staan maakt me niet uit om ze te kopen. Maar ik heb wel voorkeur gekregen. Ik ben erg fan van de stipjes. Vaak worden notitieboeken met gestippelde bladzijdes gebruik voor bullet journaling.

Ik heb verschillende bullet journals uitgeprobeerd. Namelijk:

  • de standaard MUS

  • de breed liggende MUS

  • de Leuchtturm1917

Over het algemeen kan ik zeggen dat het goed is om na te denken waar je je bullet journal voor wilt gebruiken. Ik heb alle drie gebruikt voor mijn werk, maar vind zelf de standaard MUS het prettigst. De bladzijden zijn niet al te breed, ik heb genoeg pagina’s om al mijn trajecten een eigen pagina te geven en er zit een vak achterin waar ik losse papiertjes in kwijt kan.

Aan de liggende MUS heb ik heel erg moeten wennen. Ik ben in het begin echt zoekende geweest in hoe ik het beste de bladzijden kon gebruiken.

De breed liggende Mus is heel fijn voor het maken van mandala’s. Ik kan er naast mijn werkzaken op dezelfde pagina een kollum maken voor privé (al heb ik dat niet veel gedaan omdat ik dit jaar merkte dat privé en werk gescheiden in notitieboeken toch prettiger voelt).

Nu ik er 8 maanden mee bezig ben, ben ik hem wel een beetje zat. Er is een tekenkant en een to-do-lijst-kant ontstaan. Zodra de tekenkant vol is, start ik iets nieuws denk ik.

Voor de toekomst heb ik nog eenzelfde dwarsliggende MUS op voorraad! Er zal geen bullet journal van komen, maar wat dan wel? Ik heb meerdere ideeën en dus zal ik moeten kiezen.

De Leuchtturm1917 voelt altijd speciaal als ik er in ga beginnen. Bij deze notitieboeken duurt het het langst voordat ik ermee durf te starten. Toch nog een beetje bang voor de eerste foutjes, denk ik. Door de stevige kaft voelen ze ook heel duurzaam aan. Mijn eerste Leuchtturm1917 had ik vol binnen een half jaar. Het was de officiële Bullet Journal editie zwart. Ik gebruik nu een gele variant als mijn doelen-journal en ook volgend jaar zal deze van de partij zijn! Ik heb ook nog een groene en een blauwe. En een ‘one line a day’ - Leuchtturm1917 die ik voor de helft heb gevuld in 2017. (Klinkt nu als veel Leuchtturms *oeps*)

Daarnaast heb ik nog veel meer notitieboekjes. Enkele hebben een eerste of tweede bladzijde gevuld, maar niets is af of heeft een goed thema om verder mee te vullen. Ik heb geen problemen om een boekje te starten, maar ik heb wel moeite om ze vol te krijgen. Zou dat niet een heerlijke uitdaging zijn…

Ik zou ze graag willen vullen met korte verhalen, gedichten, tekeningen van bomen en dieren, volschrijven over mijn gedachten bij maanstanden, yoga-sessies, vriendschappen, moederschap, brieven, vrolijke lijstjes en daily’s. Mmm...misschien iets voor volgend jaar?


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page