top of page

Hoe ik (niet) werkte aan mijn doelen in mijn vakantie.


Dit jaar ben ik in de meivakantie weggeweest naar Frankrijk en afgelopen week ga ik op fietsvakantie, met als bestemming Texel. Terwijl ik de auto vol kon stouwen eind april, moet ik minimaliseren voor deze vakantie. En minimaliseren is soms best lastig als kunstenaar. Het trekt me wel erg aan. Op vakantie gaan is bij uitstek de manier om dit voor mezelf uit te proberen. Ik kan niet alles meenemen. In de vakantieweek die voor me ligt, zal ik ook niet alles gebruiken. Maar ik wil wel aan mijn doelen werken.

Tijd om keuzes te maken.

Sommige uitdagingen zijn bijna klaar, zoals mijn borduurproject. Dit pakketje is wel klein en makkelijk mee te nemen.

Ik hou van tekenen, maar mijn A3 formaat vellen blijven gewoonweg niet recht in een fietstas. Ik zal dus een wat kleiner boekje mee moeten nemen. Ook zal ik een keuze moeten maken in mijn stiften, pennen en potloden. Ik denk dat ik mijn doelen-journal meeneem.

Ook al heb ik al 18 boeken uit, toch wil ik wat te lezen meenemen. Ik neem mijn e-reader mee. Ook al ben ik bezig in mijn laatste Happinez, ik neem deze niet mee. Maar op het laatste moment past een boek toch, ik heb een boek van een vriendin. Later kom ik erachter dat dit niet handig is geweest. Het boek vergaat in de vochtige lucht en krijgt een flinke deuk in de fietstas. Ik heb een nieuwe versie van haar boek gekocht, omdat haar eerdere exemplaar er echt niet meer uitziet. (En wat je kapot maakt van een ander moet je goed afhandelen, vind ik).

Uiteindelijk neem ik dit pakket mee:

Vegan blijven tijdens een vakantie vind ik heel erg lastig. Ik doe graag mee met een gebakje hier en een koffietje daar. Toch kreeg ik hulp van mijn lieve vent die een heel leuk tentje vond in Den Helder waar we zijn gaan lunchen. (Robuust - Den Helder)

Ook kom ik amper aan tekenen toe. En ik heb denk ik wel 4 steken gezet aan mijn naaiwerkje en geen enkele brief is geschreven. In een yurt leven met je gezin is letterlijk leven met je gezin, de hele tijd, met als enige me-time het toiletteren (ja, zelf douchen deed ik altijd met minstens 1 kind bij me). Een omschakeling in houding en gedachten waren nodig om hier ook van te genieten. En eigenlijk was dat juist goed. Geen social media, geen afleiding. Gewoon stralende gezichtjes, een windje, strand en heel veel liefde…

Dat krijg je niet op een tekening gezet!

Mijn conclusie: ik wil vaker een vakantie in een yurt! En dan neem ik minder spullen mee ;)


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page