top of page

Mijn laatste boek


Ik heb net mijn laatste boek uit van mijn uitdaging om 18 boeken te lezen dit jaar. Ik heb 18 boeken uit en hier kun je lezen welke 18 boeken het zijn.

Het voelt nu alsof het echt begonnen is: het afronden van mijn uitdagingen. Ik heb weer een uitdaging klaar. Ik heb het gehaald! Ik heb 18 boeken uit. Dat betekent niet dat ik niet meer boeken zal lezen dit jaar, maar deze 18 zijn inmiddels binnen. Ik zal mijn lijst in mijn bullet journal ook blijven bijhouden. Ik beloof aan het einde van het jaar een foto te delen hoeveel het er uiteindelijk zijn geworden.

Mijn laatste boek was ook wel een heel bijzonder boek, passend bij de doelen die ik heb dit jaar. Het is het boek: Verlangen naar minder van Jelle Derckx. Jelle Derckx is co-founder van Growthinkers, een bedrijf dat wil inspireren, minimaliseren wil stimuleren en vooral je wil laten nadenken over wat jou gelukkig maakt in dit leven en hoe je dit kunt bereiken. Op z'n boerenhollands. Heerlijk vind ik dat. Het is niet altijd makkelijk om in Nederland vegan te zijn, of een minimalist, of iemand die een ongebruikelijk pad inslaan in zijn leven. Wij Hollanders hebben dan graag kritiek. En als het niet onze omgeving is, dan is het wel onze innerlijke criticus die we met de paplepel hebben ingekregen tijdens onze opvoeding. Ook daar schrijft Jelle over.

Maar hij benoemt niet allen de irritaties en frustraties die op zijn pad kwamen, maar ook zijn ideeën en oplossingen. Inclusief opdrachten en acties die je vandaag nog kunt uitvoeren.

Een van die opdrachten is om 100 vragen op de schrijven die jij nog steeds in je hebt. Dat klinkt als veel maar dat is om ook die vragen die onder de oppervlakte liggen eruit te krijgen. Deze oefening heb ik ook gedaan. En het is een oefening om te hepen je richting te vinden in je leven. En als je je richting gevonden hebt, is het makkelijker altijd weer die kant op te draaien, ook als je dat even niet deed. Het helpt mij bij mijn doelen. Als je doelen je richting van je leven bepalen, de richting die bij jou past, is het makkelijker om die doelen te behalen.

Het is een boek waar ik nog wat mee wil doen. Net als twee andere boeken: Lunar Abundance (Ezzie Spencer) en Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (Haemin Sunim). Boeken die me ideeën hebben gegeven over wat ik wil volgend jaar. Misschien iets te vroeg om over na te denken, maar toch zonde om zulke mooie ideeën te laten liggen. Maar dat is voor een andere blog.

Voor nu dus genoeg boeken gelezen. En tja, bijna mijn borduurwerk af. Je zult nu iedere maand zien (aan de zijkant van deze blogpagina) op welk doel ik me die maand wil concentreren.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page