top of page

Halverwege! Halverwege?


De eerste helft van het jaar is voorbij. Ik vond het tijd om eens te kijken hoe ver ik al ben. En wat is er gaande. Hier een grote update.

Behalve NaNoWriMo (wat in november pas begint) ben ik bezig geweest met alle doelen.

Ik heb 2 doelen behaald. Ik heb een Momcation gehad en ik heb een Auto-doe-bak gemaakt en gebruikt.

Ik heb al 15 boeken uitgelezen dit half jaar, samen met 12 magazines van Happinez. Ik heb 11 gezinsdagen gehad, 29 items weggegeven, 13 blogs geschreven en 3 foto-albums af.

Allemaal doelen waar ik meer dan de helft al achter de rug heb. Deze doelen lopen lekker. Er is meer dan vooruitgang, er is ritme en grote stappen. Net als 356xpost, borduren en klussen om en rond het huis doen. Het lijkt steeds meer vanzelf te gaan.

Ik had al eerder geschreven over dat doodlen veranderd is in tekenen op grotere vellen. Inmiddels heb ik 3 tekeningen af, naast mijn 7 doodle-uitdagingen. Dat betekent dat ik ook hierbij over de helft ben met mijn uitdaging voor 2018. Ook ben ik begonnen om de lege bladzijdes van mijn bullet journal op te vullen met vrolijke mandala's.

Wat ook veranderd is, is mijn uitdaging om 1000 kilometer te rennen op een loopband. Na mijn vakantie in mei kwam ik niet meer tot rennen. Het was erg frustrerend dat ik me er niet meer toe kon zetten. Het verlangen weer yoga te doen, was enorm. Wat het allemaal niet makkelijker maakte. Toen nam ik het besluit. Of eerlijker gezegd, ik kreeg toestemming van mijn eega om me weer bezig te houden met waar mijn hart ligt: yoga. Ik had die toestemming nodig, omdat ik het anders nooit zou doen. Zo vast kan ik aan een doel zitten. Zo vast zitten is niet gezond. Dus dit hielp. Inmiddels zit ik op 3 tot 5 uur yoga per week. Heerlijk. En voor elk uur yoga, teken ik 10 kilometer af. Zo hoop ik aan het einde toch ' een volle kaart' voor sporten te hebben. In dit laatste half jaar dus nog 57 uren yoga.

Ik heb een cursus van mijn werk gekregen. Ik kan er niet alleen mijn creativiteit in kwijt, maar leer ook op professioneel vlak als coach bij. Een ideale combinatie voor mij. Nog 5 dagen les dit jaar!

Sparen gaat ook steady. De ene maand wat makkelijker dan de andere. Maar ik snoep er wel nog wat vanaf voor een leuke fietsvakantie in september. Toch nog even eruit dit jaar.

Op de helft van het jaar zit ik nog niet op 100 dagen vegan. Maar ik heb een enorme shift gemaakt in mijn voeding, in mijn denken en in mijn aanschaf van producten. Zelfs als ik niet vegan eet die dag, neig ik wel wel om vervanging te zoeken voor de dierlijke producten. Of bekijk ik de producten die ik wil kopen of hebben. Heb ik ze nodig, hoe lang ga ik er mee doen, is er een ecologisch vriendelijke variant die ik kan proberen? Er is in dit half jaar een wereld voor me open gegaan. aan de ene kant heel fijn, al deze ontdekkingen en alternatieven. Aan de andere kant zorgt dit bewustzijn wel voor meer schuldgevoel bij het binnenlopen van de Primark of bij het gebruiken van een rietje. En heb ik vragen voor de Hema, C&A en Kruitvat bijvoorbeeld. Het is soms ook lastig met vriendinnen die hier helemaal niet mee bezig zijn. Ik wil ze niks opleggen, betweterig overkomen, maar ergens zou ik ook graag mijn ontdekkingen willen delen. Niet zodat zij zich gaan verdedigen of schuldig voelen, maar om mijn eigen gevoel lucht te geven.

En als laatste project Namastea. Zie deze blog. Ik heb 3 werk-dagen voor gepland. Hou me er aan dat ik je op Facebook en Instagram laat weten hoe ik er dan voor sta.

Hoever ben jij?

En wat vind je van de veranderingen bij sommige doelen?

Laten we verder praten op Facebook.

chores in my bullet journal


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page