top of page

To doodle or not to doodle...


Dit is een nieuw deel van de serie 18 voor 2018 waarin ik dieper inga op de doelen die ik gesteld heb voor 2018. Wil je eerdere delen lezen? Klik dan hier.

elke dag een doodle maart 2018

Ik werk mijn doodle-challenges uit in een bullet journal. Zou je meer willen weten over wat een Bullet Journal is, check dan de website van de bedenker. Hij legt in korte filmpjes uit wat de basis is van een Bullet Journal. Ik gebruik mijn Bullet Journal om de processen van mijn doelen bij te houden en om in te tekenen.

Om mijn tekenen te verbeteren, moet ik wel iedere dag tekenen. Of in ieder geval heel vaak. Om daar wat druk achter te zetten, bedacht ik het doel van het maken van doodle-challenges. Doodle-challenges kunnen heel verschillend zijn, maar hebben allemaal iets gemeen met elkaar. Ik maak kleine tekeningetjes die samenkomen op één pagina.

Ik zocht op verschillende websites naar doodle-uitdagingen. Zo deed ik mee aan #elkedageendoodle en #doodlingforlife. Maar ook Disney, DawnNicole en PinkLeafs hebben doodlechallenges waar ik heel blij van kon worden.

Omdat ik 18 doodle-challenges wil doen dit jaar, zal ik in een maand er regelmatig twee moeten doen. Maar het tekenen in vakjes ging me tegenstaan. Dat kan een keer zo voelen, dat hoefde toch niet te betekenen dat ik meteen maar met dit doel moest stoppen? Toch deed ik de doodle-uitdaging van maart met tegenzin en die van april deed ik al helemaal niet. Ik dacht, dat haal ik wel in in mijn vakantie. Kan ik meteen de doodle-uitdaging van mei ook doen.

Maar in de vakantie in Frankrijk hikte ik tegen het tekenen van de doodles aan. Zelfs al zat ik aan tafel ready, ik kreeg het met tegenzin op papier, opdracht na opdracht.

Tijdens een wandeling door de glooiende heuvels van het platteland besefte ik dat het tekenen in kleine vakjes niet míjn manier was om mijn tekenvaardigheden te trainen. En was het trainen niet de achterliggende gedachte van dit doel. Ik wilde oefenen. Ik wilde mijn tekenvaardigheden aanscherpen. Maar deed ik dat ook niet op andere manieren? Tuurlijk wel! Het is alleen meer dan in een klein vakje. Het zijn inspiratievolle bladzijdes vol kleur en oefning. Het is mijn zoektocht naar mijn stem op papier.

Daarom heb ik besloten deze jaarlijkse uitdaging te veranderen. Ik heb nog 12 grote vellen tekenpapier. Deze vellen teken ik vol. En ik ben meteen begonnen…

holding a dreamcatcher


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page