top of page

200 dagen plantaardig


Ik schrijf blogs waarin ik iedere keer een doel onder de loep neem. Vandaag deel 6. Eerder kon je al de andere delen lezen.

(een vegetarier eet geen vlees, een veganist eet geen dierlijke producten, dus ook geen ei, melk, kaas en honing)

Ja hoor, ik ben gezwicht. Ik ga ook anders eten zodat ik afval. En ja, ik ben ook 1 januari begonnen. Dit jaar ben ik 200 dagen veganist.

Vorig jaar at ik een maand lang plantaardig en dat beviel enorm.

Dit jaar pak ik het wat groter aan. Ik wil 200 dagen plantaardig eten.

Ik denk dat het goed is voor onze planeet en ik hoop er de extra kilo's mee kwijt te raken.

Ik heb bewust er voor gekozen om niet 365 dagen veganistisch te gaan, omdat ik na een dag mislukken, de draad niet meer kan oppakken om mijn doel te bereiken. En daarom 200 dagen. Ik denk dat ik in 200 dagen wel zal merken wat veganisme met mij doet, met mijn gezin doet en ik hoop er een goede gewoonte aan over te houden en kilo’s mee kwijt te raken.

Oreo: the life saver

Ik kan niet helemaal niet meer snoepen. Maar dat hoeft ook niet. Ik heb de oreo ontdekt. Een heerlijk koekje en veganistisch. Bof ik even! Ook de Tony Cholony puur amandel zeezout is een nieuwe favoriet van mij.

De andere dagen

Wie met me mee gerekend heeft, weet dat er 165 dagen non-vegan-dagen kunnen komen. Kan ik dan helemaal los gaan en vlees, vis, melk en ei naar binnen proppen? Dat is niet mijn bedoeling. Ik behoud mijn vegetarische levenshouding in die tijd en probeer zelfs dat te beperken. Het is voor de dagen dat anderen voor mij koken (en het nog lastig vinden om vegatarisch te koken) of de dagen dat ik een foutje maak. Zo heb ik snoepjes van katje gegeten waar Vegan op stond, maar uiteindelijk zat er wel melkpoeder in. Ook heb ik twee vakanties dit jaar in het buitenland en wil ik niet honger lijden omdat ik geen veganistisch restaurant kan vinden. Maar het doel blijft voor mij zo gezond mogelijk dit jaar doorkomen. Een getal helpt bij mij.

Tot nog toe...

Ik heb er lol in. Ik ben op zoek naar nieuwe recepten. Lieve collega's denken mee en helpen mee. En ook mijn gezin eet gewoon vrolijk met me mee. Alleen kaas blijven ze kopen. Kaas blijft gegeten worden. Ik laat het dan weg... soms best een beetje moeilijk. Maar het gaat dus goed.

Nieuwe recepten

Deze uitdaging nodigt mij uit om nieuwe recepten uit te proberen, eens anders te lunchen (met wrap of een wortelbrood) en te experimenteren in de keuken. Door dit laatste had ik opeens groot succes met het volgende recept.

recept: Mexican Soil

250 gram broccoli

1 gele paprika

1 blik zwarte bonen

2 tl basilicum

3 teentjes knoflook

50 gram erwten

1 courgette

2 handjes tortilla chips

Het hele gezin kon mee eten, maar Eleanor (1,5 jaar) eet nog steeds een half kinderbord.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Kook de broccoli kort voordat je het gaar roerbakken.

Snij de paprika en courgette fijn. Roerbak ze kort. Gooi daarna de gekookte broccoli erbij en de erwten en roerbak ze mee.

Pureer de zwarte bonen met de basilicum en de teentjes knoflook.

Doe de groenten in een ovenschaal. Strooi er de tortillachips overheen. Dek af met aluminiumfolie en zet het zo’n 10 minuten in de oven. Verdeel daarna in toefjes de zwarte bonencreme. Meteen serveren.

Eet smakelijk!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page