top of page

Momcation


In deze blog vertel ik meer over één van mijn doelen voor 2018. Dat heb ik eerder gedaan. Dit is deel 5.

Hier kun je deel 1,2 3 en 4 lezen.

Als moeder draag je dag en nacht zorg voor je kinderen. Je bent in de weer met de kleine, slaapt regelmatig maar een paar uurtjes en probeert tussen de bedrijvigheden van het gezin ook nog het huis een beetje aan kant te houden. En als je net zo bent als ik, werk je drie dagen in de week en probeer je zo nu en dan ook nog eens creatief uit de hoek te komen. Pauze voor het moederschap is er nooit. Terwijl ik op mijn werk vakantie kan aanvragen, lijkt dat voor het moederschap niet van toepassing. Of toch wel?

Wat is een momcation?

Om een lieve moeder te blijven, heb ik mijn oplaatmomenten nodig. Creatief bezig gaan helpt me om op te laden, goed slapen ook, sporten ook. Maar al die leuke dingen bleken niet voldoende om mijn gehele batterij op te laden. Ik begon te verlangen naar een vakantie van het moederschap. Even geen vieze luiers, korte nachten, boze peuterpubers, opruimen terwijl de kleine de speelgoedbakken weer leegt enzovoorts.

Ik wilde een tijdje weg van het moederschap om weer de balans te vinden en tot rust te komen.

Portugal

In februari ga ik al jaren naar Portugal, samen met mijn beste vriendin die daar ook wil wonen. Ze heeft daar inmiddels ook een huis. Ieder jaar neem ik een kind mee. Hartstikke leuk. Maar dit jaar was ik aan de beurt. Dit jaar stond er in mijn doelenlijst: momcation.

Ik ben 7 dagen naar de Algarve geweest. Van die 7 dagen hadden we 7 dagen regen. Niet de hele dag, maar wel veel. Maar dat maakte niet uit. Ik heb zeven dagen kunnen lezen, schrijven, tekenen, uitslapen, TLC kijken (opeens is domme televisie kijken weer gewoon leuk, had ik al 4 jaar niet meer gedaan) en kon ik langer dan 8 minuten per dag douchen (en dat vond niemand erg). Ik heb met volle teugen genoten van even niet moeder zijn. Ik heb kunnen uitrusten.

Thuiskomen

Ik had opeens ook de tijd om mijn lieverds te missen.

Het was net zo heerlijk om weg te zijn als om thuis te komen. Weer te knuffelen met mijn lieve schatten, te kletsen over duplo, snottebellen en Cars. Ik heb zelfs even moeten grinniken toen mijn zoon driftig raakte, nadat hij nog steeds niet mocht lunchen met koekjes.

Ik kan iedereen die moeite heeft om de batterij volledig op te laden met kinderen, een momcation aanraden. Ik kan er in ieder geval weer tegenaan.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page