top of page

52 items voor een ander


In deel 3 van de serie 18 voor 2018 ga ik dieper in op mijn voornemen 52 items weg te geven. (Hier kun je deel 1 en deel 2 lezen.)

Mensen die dingen weggeven zijn gelukkiger. Geven maakt namelijk gelukkiger. Je kunt op verschillende manieren geven. Je kunt iets voor de ander doen, je kan onverwachts iemands lunch betalen of je kan iets materialistisch geven.

En op dat laatste zet ik in. En wel om de volgende redenen:

  • ik ruim op (of in ieder geval een gedeelte)

  • ik maak iemand anders blij met goede spullen waar ik zelf niets meer aan heb

  • hierdoor help ik ook een beetje het milieu (want ik gooi goede spullen niet weg)

  • bij materiële spullen is het makkelijk bijhouden wat ik heb weggegeven.

En na de 52 items die ik weggeef kan ik misschien ook wel concluderen dat ik gelukkiger ben geworden van al dat weggeven.

Omdat ik spullen weggeef die ik zelf al gebruikt heb, kost het me geen extra geld. Deze items geef ik niet weg als cadeau. Cadeaus tellen niet mee voor deze uitdaging. Maar de zakken kleding naar Roemenië of het kinderspeelgoed voor de tweedehandszaak tel ik wel mee. Ook al is dat dan niet direct aan een persoon.

Het heeft iets, iets tastbaars weggeven. Het oplichtende gezicht, de kreetjes, het hele lichaam vult zich met dankbaarheid. En dat is zo mooi om te zien. Daarom wil ik dingen ook met zorg weggeven. Wat past bij die persoon, wat heeft die persoon nodig en eventueel een papiertje erom.

Ik heb er gewoon zin in om mensen te verrassen met cadeaus!


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page