top of page

Deliciously Augustus


Ik ben dol op koken. En ik hou ook erg van nieuwe mooi vormgegeven kookboeken. Het boek Deliciously Ella gaf ik mezelf cadeau, maar er kwam maar weinig van koken uit het boek. Toen bedacht ik dat een uitdaging mij wel eens kon helpen er meer uit te koken. En zo werd de uitdaging voor augustus geboren: in augustus kook ik alle recepten uit Deliciously Ella.

Deliciously Ella Elke Dag

Deliciously Ella is geschreven door Ella Mills. Ella had last van haar darmen en is toen zelf gaan onderzoeken wat voor haar werkt. Ze kwam erachter dat een plantaardig voedingspatroon zorgde voor een rustigere darmstelsel. Ze heeft een drukbezocht instagram account en inmiddels twee boeken op haar naam staan: Deliciously Ella en Deliciously Ella Every Day (vertaalt als: elke dag) Dat laatste boek heb ik gebruikt voor mijn uitdaging.

Er zijn 5 hoofdstukken:

 • ontbijt

 • voor onderweg

 • salades

 • snacks

 • makkelijk voor door de weeks

 • als je eters hebt

In totaal zijn het 109 recepten. Vele recepten zijn te combineren.

De zoektocht naar ahornsiroop, boekweitgrutten, een mousselinezakje.

Sommige producten waren niet verkrijgbaar in een gebruikelijke supermarkt. Dus dan naar de speciaalzaak. Ik betaalde daar hoge prijzen voor speciale producten, wat blijkbaar bij plantaardig leven hoorde. Gewone pasta kan niet meer, suiker is sowieso een taboe en gewone havermout is niet speciaal genoeg. Toch ben ik ook op zoek gegaan naar vervangende producten. Ik heb regelmatig honing genomen ipv ahornsiroop. Ik heb zelfs geen mousselinezakje gekocht. Het werd vergeleken met een hydrofiele doek en met een baby in huis heb ik er genoeg op voorraad, dus koos ik ervoor dat uit te proberen? Het werkte! (Helaas was de cashewnotenmelk die ik ermee maakte verschrikkelijk smerig!)

Ook heb ik nog nooit zoveel geld aan eten uitgegeven. Het is absoluut niet low-budget met een gemiddelde van ruim 120 euro per week! Dat viel wel een beetje tegen.

De gerechten:

Over smaak valt niet te twisten, maar van veel gerechten werd ik niet enthousiast. Inmiddels na een maand DeliciouslyElla heb ik een hekel gekregen aan quinoa, rode bieten en rucola. Toch heb ik ook nieuwe smaken ontdekt die in mijn keuken een plekje hebben veroverd zoals pijnboompitten, kokosyoghurt, zwarte bonen en de kruiden kurkuma en gemberpoeder.

Mijn grootste favorieten zijn:

 • de zwarte bonen burger: wat een heerlijke verrassing, stevig en een prachtvervanging voor al die burgers te koop in de winkel

 • choco gepofte rijst: dat wordt mijn vervanger van chocola als ik weer eens aan zo'n afvalrace begin.

 • Smoothie

 • energiesnackballetjes (3 kinderen hebben 12 balletjes weg zitten werken alsof we ze snoep hadden gegeven)

Zeer geschrokken en ook weggegooid zijn deze drie:

 • chiazaad ontbijtje

 • groentesoep met rode biet

 • romige cashewmelk (een beetje verwerkt in een ander recept dat wel weer lekker was)

De andere recepten zaten er tussen in. Maar let wel: Ik heb nog nooit zoveel geld aan eten uitgegeven. Het is absoluut niet low-budget met een gemiddelde van ruim 120 euro per week! Dat viel wel een beetje tegen. Ik denk dat het met vervangende producten goedkoper kan.

Het was een van de redenen om het aan het einde van de maand wat rustiger aan te gaan doen. Ik heb daardoor niet alle recepten gehad. Maar in september komt er vast wel een moment om weer eens wat uit te proberen!


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page