top of page

Haiku


Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Het gedicht hoeft niet te rijmen.

Ik had er wel eens eerder over gehoord, maar het kwam weer voorbij tijdens een podcast over mensen die een haiku schrijven om even kort stil te staan bij hun geluksmoment van de dag. Er bestaat bij twitter zelfs een # voor, namelijk #happyhaiku.

Tegelijkertijd kreeg ik zin om een creatieve uitdaging aan te gaan van een ander. Kara Benz, van Boho Berry introduceerde de #bohoberrychallenge en zo werd mijn idee geboren. Ik wilde iedere dag een haiku schrijven, passend bij de creatieve opdracht van Boho Berry.

Dit waren de opdrachten van de #bohoberrychallenge:

Boho Berry Challenge juni

Achteraf ontdek ik dat er vele variaties van haiku’s mogelijk zijn. Al houd ik me aan de strenge regels van de lettergrepen, toch blijven mijn haiku’s modern, zonder seizoen erin verwerkt en lang niet altijd met emotie. Maar het bleef leuk om te doen. En zo toch een uitdaging om weer toe te voegen aan mijn lijstje van dit jaar (ik wil er 7 dit jaar doen).

Hier een paar van mijn haiku's:

Ondertussen was er ook tijd voor de voorbereiding voor mijn eigen uitdaging. Materialenlijst maken, prentenboek uitzoeken. Ja, ben je al nieuwsgierig? Mooi, tot in juli!


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page