top of page

de Aandacht-Academie


Volgens mij ben ik nooit uitgeleerd. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. En de laatste tijd komt van alles op mijn pad over stressvrij leven, mindfulness en bewust schrijven. Het begon te prikkelen. Tijd om hier iets mee te doen.

Eerst las ik het boek van Tony Crabbe uit, nooit meer druk. Hier was ik in februari al in begonnen en ondanks dat ik het een geweldig boek vind, ging het niet hard en was het een flinke pil. Maar in de boekenwinkel zag ik het werkboek van hem liggen. Ook kreeg ik twee thuiscursussen binnen: handwriting en mindfulness.

Toen kon ik niet langer wachten. Ik heb een plan geschreven hoe ik deze cursussen wil doen met een tijdsindeling en een huiswerk lijst. Omdat het gaat om 4 boeken en een videocursus doe ik soms twee weken, waar in het boek staat dat ik het ook in één week kan doen.

Ik noem het mijn Aandacht Academie. Dit, omdat de focus ligt op het verbeteren van mijn aandacht op de dagelijkse dingen. Ik hoop met deze Aandacht Academie meer verdieping te vinden mijn procesgerichte kunstcreaties. Zo zal er meer oog voor detail zijn en meer rust tijdens het proces. Daar wil ik naar toe!

De volgende boeken heb ik gebruikt voor mijn Aandacht Academie:

Mindfulness Doeboek - Eva Brobbel

Gelukkig zijn moet je durven - Rosalinda Weel

Nooit meer te druk Werkboek - Tony Crabbe

en ook:

Positive Scribes - Kara Benz (digitaal)

Zo, nu heb ik een plan voor deze zomer! En wat blijkt? Plannen maken voor je zomer maakt gelukkig, heeft Gretchen Rubin onderzocht. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Zelfs in mijn 24 uur zonder social media gepland in juli.

Wat zijn jouw zomerplannen?


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page