top of page

1000 kraanvogels vouwen


Duizend! Zo'n groot getal lijkt heel wat. Maar als je het opdeelt in kleine porties van ongeveer 35 per dag, dan is het opeens behapbaar. En dat is waar deze uitdaging om ging. Behapbare brokken en iedere dag wat, dan kom je wel bij de eindstreep.

Maar onderweg gebeurde er bijzondere dingen.

Zo ben ik regelmatig aangesproken door mensen over het feit dat ik vouw. Ik vouwde tenslotte ook in de Hema (tijdens een ontbijtje), in de trein, op het strand, op mijn werk (tijdens de pauze), in een bushokje, in het bos en bij oma.

' Wat ga je doen als je ermee klaar bent?'

Geen idee, heb ik regelmatig gezegd. Maar toen gaf een collega mij een adres van iemand die gevouwen kraanvogeltjes goed kon gebruiken. Dus nu deed ik het ook een beetje voor haar.

Ondertussen stopte ik ze in mijn enveloppen naar penvriendinnen, geboortekaartjes en verjaardagskaarten. Ik liet mensen gerust er eentje meenemen, mochten ze dat willen en mijn zoon liet ze op een zomerse dag zwemmen in zijn buitenbadje. Het kon allemaal, want wat er mee gebeurde nadat ze gevouwen waren, maakte niets uit.

Ik wilde in een flow komen. Tony Crabbe beschreef drie manieren om dat voor elkaar te krijgen; met een doel, met focus, met herhaling. Deze uitdaging had dat alle drie. Zolang ik niet op de teller lette, bleek ik meer kraanvogels te vouwen op een avond dan ik dacht.

Toch heb ik ook wel eens getimed hoelang ik deed over een kraanvogel vouwen. 1 minuut en 3 seconden was mijn record.

Soms vouwde ik als ik een serie keek. Maar pas aan het einde kon ik de aflevering ook echt volgen terwijl ik vouwde. Ik kan de kraanvogel nu bijna blind!

Bij elke maanduitdaging komt het op mijn pad. Het is leuk, gezellig en vaak ook een enorme drijfveer om vol te houden. Hulp uit onverwachte hoek. Ja, ik heb al mijn kraanvogels zelf gevouwen. Maar een vriendin hielp een hele middag de basis te maken voor ruim honderd kraanvogels.

Een ander nam een papiersnijer mee, toen ik nog zo'n 400 vouwblaadjes te kort kwam. Van verschillende mensen kreeg ik mooi papier om vouwblaadjes van te maken, zodat de kraanvogels vol kleuren waren.

En dan is het nu klaar. De kraanvogels zijn gevouwen. Nu wil ik wat gaan maken, met een ander dier in de hoofdrol.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page