top of page

De boeken die ik niet uitlees en waarom


Dit jaar wil ik graag 17 boeken uitlezen. Op dit moment heb ik er 12 uitgelezen.

Maar ondertussen zijn er al 3 boeken die ik niet verder uit lees. Ik ben er braaf aan begonnen, maar ze boeien me niet langer of ik vond het taalgebruik te ongemakkelijk lezen. Ik ben van mening dat schrijftaal en spreektaal twee verschillende dingen kunnen zijn en dat je als schrijver op zoek moet naar dat wat past bij je lezers. Na ongeveer 100 bladzijden mag ik het boek opzij leggen. En dat deed ik bij deze 3 dan ook.

Getting things done - David Allen

Terwijl iedereen lyrisch is over het boek Getting Things Done door David Allen kom ik er niet doorheen. Ik snap zijn punt van organiseren van je taken en to-do-lijsten en als groot fan van het bullet journal systeem zou ik me dus ook helemaal moeten kunnen vinden in zijn ideeën, maar door zijn taalgebruik kwam ik er niet doorheen. In het oorspronkelijke Engels is het soms lastig te volgen door zijn technische taalgebruik, de vertaling is gewoonweg saai. Uiteraard is dit mijn mening en ben ik blij dat er veel mensen het een heel goed boek vonden. Zo zijn er veel youtube-filmpjes te vinden die het uitleggen en schrijven vele andere mensen over hun positieve ervaringen. Zelfs verschillende bullet journal bloggers schrijven erover. Dus sommige dingen doe ik toch in mijn bullet journal, zoals een Braindump (een lijst van alles wat er in je hoofd speelt) en een logboek bijhouden met afspraken of dingen die gedaan moeten worden op een specifieke dag zonder een specifieke tijd. Dus het is niet het idee dat me niet trekt.

Vier vragen die je leven veranderen - Byron Katie

Ik had heel veel interviews al gelezen van Byron Katie. Het boek was me ook door een vriendin aangeraden, omdat ik hou van spirituele boeken. Maar de verslagen van gesprekken die zij gevoerd heeft met mensen is eindeloos en eindeloos. Is het waar? (Dat is één van de vragen die steeds terug komt in haar boek) Nee, maar het is mijn mening. Daar ben ik me van bewust. Maar wat een opluchting voelde ik toen ik het boek weglegde.

Wat God zei - Neale Donald Walsch

Zoals ik net al aangaf hou ik van spirituele boeken. De boeken ‘ongewone gesprekken met God’ hebben me in de afgelopen jaren enorm geboeid. Ik ben dol op de ongedwongen manier van schrijven van Neal Donald Walsch. Maar in dit boek zat me iets te veel herhaling. Dat is het punt ook van het boek. Hij gaat in 25 hoofdstukken de belangrijkste thema’s van zijn boeken langs. Maar voor mij was het iets te veel herhaling, wat het saai maakte. Het was ook een boek dat ik geleend had bij de bibliotheek. En na twee keer verlengen vond ik het wel prima. Door naar het volgende boek.

Op dit moment heb ik 12 boeken al uitgelezen. Ik ga ze niet allemaal van een review voorzien, maar ik zal wel over sommigen schrijven, omdat ze een mooie link zijn naar procesgericht creatief bezig zijn.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page