top of page

De kraanvogel


Ik ben dol op vouwen. Er zijn verschillende dieren die ik leuk vind om te vouwen, maar ook nog genoeg dieren die ik nog niet kan vouwen. De kraanvogel is zo'n dier.

De prachtige, majestueuze kraanvogel (Grus grus) is in Japan, waar hij Tsuru wordt genoemd, een symbool voor geluk en gezondheid. Er is zelfs de legende dat als je 1000 kraanvogels vouwt, je een wens mag doen.

In de maand mei ga ik de uitdaging aan om 1000 kraanvogels te vouwen. De manier van vouwen heeft twee stappen die ik op dit moment nog moeilijk vind. Maar iedere keer als ik me door die stappen heen worstel eindig ik bij een mooi vogeltje, dat zelfs lijkt te vliegen als je aan het staartje trekt.

Ik gun iedereen een gevouwen kraanvogel die een wens tot geluk of gezondheid heeft. Doe gerust mee aan de facebook-actie van deze maand om jouw gratis kraanvogel te ontvangen!

Ik ben benieuwd wat mei me gaat brengen. Ik hoop niet alleen mezelf, maar iedereen veel geluk en gezondheid.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page