top of page

Gratis vouwblaadjes


Deze maand april ben ik niet bezig met een creatieve uitdaging, maar ik ben wel begonnen ben met de voorbereidingen voor een nieuwe creatieve uitdaging.

Bij de komende uitdaging heb ik 1000 vouwblaadjes nodig. Ja je leest het goed: 1000! Toch vind ik het zonde om nieuw papier te gaan kopen. Het kost geld en aangezien de meeste vouwblaadjes van papier zijn, waar bomen voor gekapt moesten worden, is het ook goed om een alternatief te bedenken voor het behoud van gezond milieu.

Het recyclen van papier dat binnen komt, is een goed idee. Maar sinds kort hebben wij een nee-nee-sticker op de deur. Het oud papier was niet aan te slepen. Daar lag de bron niet meer. Ik weet wel dat reclame-blaadjes meestal de juiste dikte hebben voor het juiste vouwpapier.

Dan op zoek naar een andere bron: oude-tijdschriften. Ik heb er genoeg, maar de glossy's van tegenwoordig zijn van dat glimmende wat steviger papier. Net iets te dik om te vouwen. Niet helemaal fijn.

We stonden als gezin bij de kassa, druk met boodschappentassen vullen en afrekenen toen mijn oog viel op het tijdschrift van Jumbo waar vele recepten in staan. Het is een kleurrijk blad met heel veel foto's van etenswaar, reclame etc. Ik had geen interesse in de recepten, maar in de dikte van het papier. Het is een perfecte dikte voor mijn komende uitdaging! En het tijdschrift is vrij dik, dus daar zitten zeker meer dan 100 vouwblaadjes in. Een goed begin. Ik heb twee tijdschriften meegenomen (ik durfde niet meteen 10 tijdschriften mee te nemen).

Van karton heb ik een mal gemaakt dat de juiste vierkant is voor mijn vouwblaadjes. Dus nu is het aftekenen en knippen maar!

Ik bof, nu is de voorbereiding van deze uitdaging ook al dolle pret voor mij.

(Meer info over de uitdaging volgt)


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page