top of page

Een creatieve weg naar je werk


Als je iedere dag dezelfde route fietst, kan dat heel saai worden. Soms kun je daardoor bij je werk aankomen en niet meer weten hoe het onderweg was. Daar had ik last van. Niet echt mindful. Daar wilde ik verandering in brengen. Maar hoe dan? In deze blog wil ik je meenemen langs de tips die ik heb gehad en wat er gebeurde bij de uitvoering ervan.

Nieuwe routes uitproberen zou een optie zijn, maar niet de ochtenden dat ik maar net de gebruikelijke route binnen de tijd red nadat ik kids op school en bij de opvang heb gedropt. (De ochtenden kunnen nogal hectisch zijn.) Maar wie weet heb ik een keer tijd en wil ik best een andere route uitproberen. Toch vind ik de verplichte route al niet slecht, door twee parken heen en langs een gezellig dijkje voordat ik er ben.

Lach naar voorbijgangers. Door te lachen maak je endorfine aan, een hormoon dat stress reduceert en een prettig gevoel bevordert. Door te lachen naar voorbijgangers maak je ook nog eens contact op een positieve manier, die andere positief kan beïnvloeden. Daarnaast houdt het mij alerter en meer in het moment.

Dus ik lachen naar iedereen die ik tegenkwam. Het voelde eerst wel een beetje gek. Maar ik kreeg glimlachen terug. Soms een verbaasd gezicht. Maar iedereen stopte met nors kijken als ze mij hadden zien glimlachen, wat mij toch een extra boost gaf.

Ik werd zelfs gegroet, nadat ik meerdere keren tegen dezelfde vrouw had geglimlacht. Ik bedacht dat ik ook best iedereen kon groeten. Goedemorgen wensen of zo. Maar toch vind ik dat een stap die ik nog niet durf te wagen. Hoe pak ik dat aan als ik 20 scholieren tegen kom?

Verander de muziek. Ik ben dol op muziek. Ik luister graag naar mijn eigen favorieten. Ook als ik op weg ben van of naar mijn werk. Maar ik kreeg de tip om eens van muzieksoort te veranderen. Hierdoor word ik steeds na ieder nummer weer in het hier en nu gebracht door de verandering van sound. Maar welke muziek dan?

Spotify biedt uitkomst met zijn verschillende playlists en de mogelijkheid om op basis van een nummer een soort radio te starten met nummers die Spotify zelf erbij vind passen. Je kan zelfs aangeven of je het nummer wat vindt of niet. (Behalve als je op de fiets zit, ik raad je aan om je ogen dan op de weg te houden) Zo ontdekte ik de playlist HAPPIER 911 SONGS met heel veel nummers die mensen hebben aangegeven naar aanleiding van de vraag: van welke muziek word jij vrolijk? Een lijst met opzwepende muziek.

Ik ben lijsten van anderen gaan volgen, maar dat werd hem niet echt. Toen bedacht ik zelf wat.

Ik wilde mijn eigen muzieklijst maken, die het juiste nummer op het juiste moment zou doen.

En dat werd een leuke creatieve uitdaging!

Zo ging ik meer letten op details, waardoor ik mijn tocht bewuster maakte.

Ik ging onderdelen associëren met muziek. En zo kwamen de volgende nummers in mijn playlist:

Kinderen zijn afgezet op school/bij de kinderopvang en ik ben verlost van de ogen en meningen van de andere moeders: Jodge me niet - Jayh x AmsterdamSoundSystem

Als ik dan onder de tunneltjes ga: Sail - Awolnation

Door het park met slinger paadjes: Abracadabra - Rob McKelle

Langs alle studenten: Run boy run - Woodkid (dit liedje is langer dan die tocht, maar dat maakt me niet uit)

Ik rij altijd langs een tuintje dat regelmatig veranderd van beeldjes (nu met Pasen heel veel hazen bijvoorbeeld). Maar ook schijnt er een baan licht op en dan moet deze aan: Walking on Sunshine - Katrina & The Waves

Als het werk weer is gedaan: You gotta be - Des’ree en Don’t stop me now - Queen

en dan vlak voordat ik stop bij de opvang van de kinderen: Over the rainbow - israel Kamakawiwo’ole


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page