top of page

Wat zonnegroetjes later...


Jaaruitdaging: 17x108= 1836 zonnegroetjes. 17 hoort bij dit jaar. 108 is een bijzonder getal dat voorkomt in de yoga. Tijdens de equinox worden vaak 108 zonnegroetjes gedaan door yogi's.

Ik heb er nu in totaal 442 zonnegroetjes op zitten als ik dit schrijf. En er zijn me een paar dingen opgevallen.

Het lukt me steeds beter om het met kinderen erbij te doen.

In het begin wilde ik het per se doen als de kinderen nog sliepen. Op een of andere manier vond ik het spannend als ze me zouden zien. Alsof hij van 3 jaar en zij van 5 maanden me zouden veroordelen. Maar uiteindelijk bleek ik dat zelf te zijn. De kinderen vinden het hartstikke leuk dat ik yoga doe. Hij trekt er zijn stoeltje bij en gaat er speciaal voor zitten alsof ik een hele show hou (en bij die show hoort klappen, dus klapt hij na iedere zonnegroet enthousiast). Zij ligt er brabbelend of kwijlend op haar schapenvachtje bij en heeft het liefst steeds even oogcontact om dan te gaan giechelen van plezier. De oudste doet zelfs af en toe mee, gewoon omdat het zo leuk is, dat yoga.

Ik raak soms de tel kwijt.

Van de herhaling van al die zonnegroetjes kan ik in dezelfde flow raken als wanneer ik lekker aan het verven of aan het tekenen ben. Maar dan raak ik wel de tel kwijt. De eerste keer dat dat gebeurde raakte ik een beetje in paniek. Hoe kon ik dan mijn uitdaging bijhouden? Nu maakt het me niks uit. Ik ga lekker door totdat ik de flow niet meer voel, maar mijn spieren des te meer. En dan schrijf ik er 10 bij.

Het bijhouden van de uitdaging biedt me net zo veel vreugde en motiveert enorm

Ik hou deze uitdaging bij in een bullet journal (voor meer informatie daarover verwijs ik je naar bulletjournal.com). De pagina wordt steeds kleurrijker en ik heb veel complimenten gehad voor mijn panda-beertjes die hun zonnegroetje doen (het zijn 17 panda-beertjes geworden, hoe leuk is dat!) Het motiveert enorm om iedere ochtend bij het ontbijt weer een paar vakjes te kunnen kleuren. Ik heb zelfs mijn bullet journal en mijn yogamatje meegenomen op vakantie, omdat ik toch echt wel iedere dag nog wilde invullen. Opvallend, het ging me dus minder om de yoga zelf daar en meer om het kleuren. Misschien iets om te onderzoeken. Uiteindelijk deed ik daar 50 zonnegroetjes (en nee geen flow).

Zonnegroetjes doe ik graag om wakker te worden

Vier keer eruit vanwege onrust of twee keer naar het toilet omdat ik te veel water heb gedronken voor het slapen gaan. Om vervolgens maar moeizaam weer in slaap te komen. Als dan door de weeks om half 6 de wekker gaat, ben ik brak. Maar van een paar zonnegroetjes voor het douchen knap ik enorm op. Ik geef het toe, ik moet me die mat op slepen, maar als ik mijn eerste zonnegroetje heb gedaan voel ik me al stuk beter. Bij de tweede word ik wakker, bij de derde rek ik me nog eens extra uit en bij de vierde doe ik al wat extra oefeningen er achter aan. Zo komt de energie voor de dag in mijn lijf en kan ik in ieder geval de ochtend aan. Zonder koffie :)

Op naar de volgende 1398!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page