top of page

Book review: Here I am - Jonathan Safran Foer


Ik hou van zijn boeken (Extreem luid en ongelooflijk dichtbij) Extremely Loud & Incredibly Close en (Alles is verlicht) Everything Is Illuminated. Door het lezen van zijn boek (Dieren eten) Eating Animals kreeg ik een nieuwe reden om een vegetariër te zijn. Dus was ik blij dat ik eindelijk kon beginnen met zijn nieuwste boek: Here I Am. (Hier ben ik)

Hoe kunnen we voldoen aan onze tegenstrijdige plichten als vader, echtgenoot en zoon? Vrouw en moeder? Kinderen en volwassen? Jood en Amerikaanse? Hoe kunnen we beweren dat onze eigen identiteit als ons leven zo nauw verbonden is met anderen '? Dit zijn de vragen die in het hart van de eerste roman van Jonathan Safran Foer in elf jaar.

Het was even inkomen in het verhaal. Soms kon ik de draad van het verhaal niet volgen.

De personages waren wel interessant. Ieder hoofdstuk legt de focus op een van de familieleden van het gezin. Maar vooral vader Jacob en moeder Julia zijn aan het woord. Ik denk dat dit boek de schrijver heeft geholpen zijn eigen echtscheiding te verwerken.

Het is best deprimerend en bijna een heel hoofdstuk over masturberen vind ik overdreven en was niet nodig geweest.

Ook het einde vond ik te langdradig en daarom zou ik het boek niemand aanraden.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page