10 weken traject: week 1

Tijdens het opruimen van mijn bureau kwam ik twee blaadjes tegen met een kladversie van een 10 weken traject StoryArtPaper. 10 weken om dieper in te gaan met wat wil ik.


Dit thema is al een paar maanden nu in mijn leven en daarom zag ik dit als een signaal om er eens mee aan de slag te gaan.In week 1 had ik 2 opdrachten: schrijf iedere dag als je opstaat ‘ik ben…’ en maak de zij dan af. Omdat ik ook de tweede opdracht had gelezen wist ik al snel dat het ging om voelen. Voelen wat ik voel, iedere frieking ochtend weer. Ja, het voelde soms als een hele uitdaging. Vooral ook omdat ik zo moe wakker werd en soms echt tegen de dag op kon kijken. Maar in de loop van de dagen ging het beter. Ik zakte meer in mijn lijf zodat ik een stevige basis had om de dag aan te kunnen.


De tweede opdracht was het maken van een collage voor wat ik wilde voor mij toekomstige zelf. Ik wist het niet onder woorden te brengen totdat het eruit kwam tijdens een schrijfworkshop van Bowie Redman (ik zweer je, ze is zo geweldig met het menselijke blootleggen, ze is het volgen waard). De workshop ging over iets heel anders en ook die opdracht was geweldig maar tijdens de schrijfflow die zij bij mij opriep kwam het eruit: alles wat ik het allerliefste wilde.


De collage was zo gemaakt. Vol yoga, thee en wensen van rust. Want ik schreef die avond (en die zin bleef bij me hangen tijdens het maken): ‘Ik ben als een kop thee die je doet neerploffen op de bank na een heerlijke yoga-sessie vol kleuren in je gevoelens.’


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

vlekken